У Кошице стартували «Дні України 2024»

вересня 20 / 2024
У Кошице стартували «Дні України 2024»

Делегація Закарпатської обласної ради візьме участь у 10-му щорічному міжнародному заході «Дні України у Кошице».

Головний девіз форуму — «Допомога українським дітям в умовах війни, яка триває в Україні, важливість ролі волонтерства та його допомоги Україні».

На відкритті заходу голова обласної ради Роман Сарай подякував усьому словацькому народові за всебічну підтримку українців у надважкий для країни час.

«Словацький народ активно допомагає українцям із перших днів війни і до сьогодні. Ми відчуваємо підтримку усього цивілізованого світу, адже разом зробили свідомий вибір — жити у країнах, де людина, її життя, честь і гідність — найвища цінність», - зазначив він.

Голова обласної ради також подякував військовим, завдяки яким Україна залишається вільною, демократичною та незалежною державою. «Їх звитяга, мужність, незламність дає нам змогу жити, працювати та підтримувати економіку України й розбудовувати міжнародну співпрацю» — зазначив він, і побажав, аби у наступному році ми лише згадували, що була війна.

В рамках «Днів України» відкрилась фотовиставка «Закарпаття і війна. Два непрості роки». Перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета презентував роботи фоторепортерів та наголосив: «Безглуздо словами описувати фотографії! Вони були зроблені за 100 км звідси, але це зовсім інше життя аніж тут. Ви зможете побачити емоції людей, спробувати побачити те, що бачили через обʼєктив фотографи, відчути Закарпаття в час війни. Це реальність, це погляди людей, які переживаючи найсильніші емоції випромінюють віру у перемогу та у щасливе майбутнє рідної землі».

Завтра, в рамках форуму, відбудуться тематичні панельні дискусії.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар