Пам’ять жертв депортації євреїв часів Другої світової війни сьогодні вшанували в Ужгороді

серпня 23 / 2024

🙏 Пам’ять жертв депортації євреїв часів Другої світової війни сьогодні вшанували в Ужгороді. За підтримки ОВА захід «Примирення та зцілення заради України» провели в приміщенні колишньої синагоги – сучасної обласної філармонії.

📍У ньому взяли участь представники християнських конфесій та єврейської громади м. Ужгорода. Це своєю чергою підтверджує справжній міжконфесійний діалог, тісну взаємодію вірян різних церков та конфесій як у нашому полірелігійному регіоні, так і в Україні загалом.

Вшанували пам’ять жертв депортації євреїв також заступник керівника області Юрій Гузинець і заступник директора департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях.

✔️ Представники обласної військової адміністрації від імені очільника краю привітали присутніх з найбільшими державними святами, які цими днями по-особливому єднають українців та наших друзів у всьому світі.

☝️Майже через 80 років після геноциду євреїв російський агресор услід за нацистами сьогодні цинічно застосовує проти українців нелюдські методи, щоб знищити нашу націю, нашу ідентичність, історію, мови та культуру. Перевершуючи при цьому навіть злочини проти людяності, які вчиняли гітлерівці.

🖇️ У програмі заходу «Примирення та зцілення заради України» – серія спогадів та історичних фактів, молитви представників релігійних громад та молитва за Україну.

🇸🇰🇭🇺🇺🇦 Ця подія в Ужгороді стала частиною масштабного духовного проєкту, в межах якого у Словаччині, Угорщині та в Україні впродовж тижня тривають реквієми за жертвами Голокосту. Учасники ініціативи також здійснять пішу покутничу прощу до Кам’янця-Подільського, де в 1941 році було закатовано понад 23 тисячі євреїв, серед яких були й тисячі закарпатців.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар