Скандали, статки, та вчені ступені перших осіб Закарпатської обласної ради

жовтня 24 / 2021

Шановне товариство ,надаємо попередні результати громадського моніторингу та журналістського розслідування Громадської організації "Народний контроль Закарпаття" про осіб,які наразі очолюють Закарпатську обласну раду.
Керівництво обласної ради наразі є в такому складі :
Голова Закарпатської обласної ради п.Петров Олексій Геннадійович.
Заступник голови облради п.Іванчо Василь Васильович.
Керуючий справами виконавчого апарату облради п.Гузинець Юрій Іванович.


Як виявилося під час моніторингу їх трудової діяльності ,всі вони мають вчене звання і являються кандидатами наук.
Два перших кандидати юридичних наук,останній кандидатом політичних наук.
Якщо по п.Іванчо В.В. та п.Гузинець Ю.І. ми знайшли інформацію на сайті "Науковці України",а саме про вчену ступінь ,рік присудження вченої ступені,праці та інше,то по п.Петрову О.Г. інформація відсутня.
А відтак надали запит до Міністерства освіти та науки України.
Розпочинаємо про голову облради п.Петрова О.Г.(https://regionews.ua/rus/dossier/petrov-aleksey-19052020).
Попередня посада: голова Закарпатської обласної державної адміністрації. Раніше український офіцер спецслужб, генерал-майор, начальник Управління СБУ в Кіровоградській області.Народився 29 травня 1976 року в м Калуга (Росія).
Кар'єра
Інтернет-джерела повідомляють дані про Петрова виключно з 2017 року, коли він змінив Віталія Найду на посаді керівника Департаменту контррозвідки СБУ.
2017 г. - указом президента України Петров призначений керівником Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.
2019 г. - звільнений з посади керівника Департаменту контррозвідки і призначений начальником Управління СБУ в Кіровоградській області.
У біографії Петрова заслуговує на увагу той факт, що в грудні 2017 року, будучи начальником контррозвідки СБУ, він провів операцію по затриманню російського шпигуна в Кабміні, яким виявився заступник керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов.Петров - заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, директор навчально-наукового інституту СБУ.
Звання та нагороди
Має орден Богдана Хмельницького III ступеня.2015 г. - нагороджений орденом Данила Галицького за участь в бойових діях.
2018 г. - заслужений юрист України.
Сім'я
Дружина - Ірина Петрова - власниця двох товариств з обмеженою відповідальністю та торгової марки.Олексій Петров з дружиною виховують п'ятеро дітей: трьох синів і двох дочок.
Декларація
Згідно з поданою декларацією за 2019 року перед призначенням Петрова на посаду голови ОДА, в його власності знаходиться квартира 174 м. Кв.
Петров має також шість земельних ділянок на 211, 188, 201, 161, 181, 158 квадратних метрів, чотири нежитлових приміщення, а також недобудований будинок.З автомобілів в родині вантажний Mercedes Vito, записаний на дружину.
В СБУ Олексій Петров заробив за рік майже 600 тисяч грн. Готівкою у нього 980 тисяч гривень, а у дружини - 1,25 млн грн.
Скандали
Голова Закарпатської ОДА Олексія Петрова пов'язують з колишнім кандидатом від партії "Слуга Народу" по ІВ №69 Едгаром Токар.
На парламентських виборах 2019 року молодий політик Едгар Токар поступився кілька сотень голосів Віктору Балозі на виборчому окрузі з центром у Мукачеві.
Правоохоронці довели масові фальсифікації на цьому окрузі на користь Балоги.
Кримінальні справи, які відкрили проти організаторів махінацій завершилися гучними вироками, члени комісій визнали, що бюлетені видані особам, які в момент виборів були за кордоном обчислюються сотнями голосів.
Також в політичних колах Закарпаття стверджують, що кандидатуру Петрова в Офісі президента проштовхували Віктор Медведчук і Юрій Бойко.
У червні 2019 го розслідувачі Bihus.info опублікували сюжет про те, як Петров перед президентськими виборами приватизував вказану в декларації квартиру і розповіли про іншу елітної нерухомості родичів Петрова.
https://www.youtube.com/watch?v=V-29Mafmn7o...
Олексій Петров пояснив з цього приводу наступне:"Я маю 26 років вислуги, я маю 5 неповнолітніх дітей, я стою на черзі з 2005 року, на квартирній черзі. І, з огляду на, що ремонт цієї квартири досить цінний для мене, я написав відповідну службову записку, рапорт з метою її приватизації. .. Постійно так проживати на квартирах, або в приміщеннях, в будинках, які належать моїм родичам, я думаю, що неможливо. По-перше, що я потім скажу своїм дітям - чиє це житло, чому ми тут проживаємо і на яких правах. По-друге, питання про придбання активів моїми близькими родичами - це питання їхнього бізнесу ".
Родичі Петрова є власниками численних квартир, будинків та земельних ділянок.
Зокрема, його батько, колишній військовий, володіє будинком в котеджному містечку під Києвом і трьома будинками в курортному селищі Санжийка біля Одеси.
Зараз батько Олексія Петрова - підприємець. Його компаніям належать готель, медична клініка і автосервіс в Борисполі.
Сестра Петрова, яка працює нотаріусом, володіє двома будинками під Києвом і двома невеликими квартирами в столиці. Також квартиру в Києві на 86 кв м має мати чиновника, ще одну - його теща на 51 кв м.
Молодший брат Олексія Петрова володіє двома квартирами в Києві (на 93 кв м і 40 кв м) і будинком в Санжайке Одеської області.
Дружина Олексія Петрова має у власності кілька нежитлових приміщень в Києві.
Сам Олексій Петров, крім приватизованої службової квартири в столиці, володіє кількома ділянками неподалік від гірськолижного курорту Буковель.
Журналісти Bihus.Info неодноразово бачили Петрова біля котеджу під Києвом, який записаний на його сестру.
Олексій Петров працював заступником генерала Валентина Шайтанова, якого нещодавно "взяла" СБУ.
Через гучного затримання 14 квітня 2020 року його соратника - генерал-майора СБУ Валентина Шайтанова призначення Петрова відклали на два тижні, повідомляють ЗМІ. Виявилося, що цей агент ФСБ Росії в 2016 році був керівником Олексія Петрова.
А нинішній закарпатський губернатор працював у нього заступником в 6-м управлінні Центру спеціальних операцій СБУ "Альфа".
Чим же відзначився генерал Петров в органах СБУ?
З резонансного варто згадати справу "Савченко-Рубана", згідно з фантастичною фабулі якого народний депутат Надія Савченко повинна була з гранатомета розстріляти Верховну Раду. А ще Петров розкрив замах на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченко.
Засвітився Петров і в справі бізнесменів Лабутина і Заярнюк. Вони нібито готували державний переворот і збройне повалення в Україні конституційного ладу.
В результаті "рішучих дій" Департаменту контррозвідки СБУ колишній керівник "Укрспирту" Михайло Лабутин отримав політичний притулок в Румунії.
Правда, зі слів самого Лабутина, якого цитує сайт "Бастіон", контролювати спиртові потоки став сам Олексій Петров.
У цьому ж виданні Петрову приписують і контроль за контрабандою сигарет з донецької фірми "Хамадей" в Європу через територію України.
ЗМІ озвучують версію про нібито причетність Олексія Петрова до обшуків в угорських благодійних фондах, які пройшли в кінця 2020 року.
Нібито, обшуки проводилися з метою тиску на представників угорської партії КМКС - щоб партія увійшла в коаліцію в облраді.
Сам Петров всі звинувачення спростував.
У рейтингу RegioNews глав ОДА, призначених Зеленським з початку його президентської каденції, Олексій Петров отримав 12 балів з 25 можливих і посів 21 місце серед 47 учасників.
Відповідно до поданої декларації за 2020 рік Олексій Петров задекларував наступні статки:
Житловий будинок загальною площею 450 метрів квадратних в м.Ужгороді ,на правах користування;
Квартира загальною площею 174 ,6 метрів квадратних в м.Київ,власність п.Петрова О.Г.
Нежилі приміщення загальною площею 109,6 метрів квадратних в м.Київ задекларовано на дружину;
Нежитлові приміщення загальною площею 61,9 метрів квадратних в м.Київ задекларовано на дружину;
Нежилі приміщення загальною площею 101,1 метрів квадратних в м.Київ задекларовано на дружину;
Нежилі приміщення загальною площею 83,4 метрів квадратних в м.Київ задекларовано на дружину;
1.Земельна ділянка загальною площею 211 метрів квадратних ,в с.Поляниця Івано Франківській області,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
2.Земельна ділянка загальною площею 188 метрів квадратних в с.Поляниця Івано Франківській області,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
3.Земельна ділянка загальною площею 201 метрів квадратних с.Поляниця Івано Франківській області,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
4.Земельна ділянка загальною площею 161 метрів квадратних в с.Поляниця Івано Франківській області ,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
5.Земельна ділянка загальною площею 181 метрів квадратних в с.Поляниця Івано Франківській області,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
6.Земельна ділянка загальною площею 158 метрів квадратних в с.Поляниця Івано Франківській області,задекларовано на п.Петрова О.Г.;
7.Земельна ділянка загальною площею (не вказано) метрів квадратних в м.Ужгороді , на правах кристування;
Згідно поданої декларації п.Петровим О.Г. задекларовано два автомобіля марки Мерседес Бенц (Віто)2011 року випуску,власність дружини;
Також легковий автомобіль Ніссан Ліф 2019 року випуску,на правах користування;
Заробітна плата п.Петрова О.Г. за 2020 рік складає 207 тисяч 163 грн ( робота в СБУ);
Заробітна плата п.Петрова О.Г. по сумісництву 8 419 грн;(Національна академія СБУ);
Пенсія п.Петрова О.Г. 140 тисяч 418 грн;
Виплата п.Петрова О.Г.при звільнені з СБУ 763 тисячі 022 грн;
Зарплата п.Петрова О.Г. в Закарпатській обласній раді 75 тисяч 972 грн;
Заробітна плата дружини 67 676 грн(ТОВ "Мандарин плюс")
Дохід дружини від підприємницької діяльності 860 тисяч 540 грн;
Готівкові кошти п.Петрова О.Г. 980 тисяч 000 грн;
Готівкові кошти дружини 1 млн 250 тисяч 000 грн;
Готівкові кошти дружини 2 млн 000 000 грн;

Заступник голови Закарпатської обласної ради ІВАНЧО Василь Васильович

Народився 06 серпня 1977 року у селі Зубівка Мукачівського району.
У 2001 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю «Правознавство», у 2005 – факультет післядипломної освіти УжНУ за спеціальністю «Облік і аудит».
Кандидат юридичних наук.
У податковій службі працює з 1998 року на посадах державного податкового інспектора, заступника начальника – начальника управління податкового аудиту та валютного контролю Мукачівської ОДПІ, начальника ДПІ у Виноградівському районі та начальника ДПІ у Іршавському районі.Із листопада 2006 року – заступник, а з грудня — перший заступник голови ДПА у Закарпатській області.
16 березня 2007 року був призначений головою ДПА у Закарпатській області.
У грудні 2007 року наказом ДПА України переведений на посаду першого заступника голови ДПА у Закарпатській області.
Наказом ДПА України від 23.04.2010 №495-о поновлений на посаді першого заступника голови ДПА у Закарпатській області.
Наказом ДПА України від 27 квітня 2010 року у порядку переведення призначений Головою ДПА у Закарпатській області.
Державний радник податкової та митної справи ІІІ рангу.
Очолював Закарпатське відділення комерційного банку «Українська фінансова група».
Начальник юридичного департаменту ТОВ «Юридична група Ініціаліс».
Був депутатом обласної ради VІ скликання.
Обраний депутатом Закарпатської обласної ради VІIІ скликання від ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЗА МАЙБУТНЄ”.
Заступник голови фракції (уповноважена особа) фракції політичної партії “За Майбутнє”. Одружений, виховує двох дітей
29 липня 2021 року , на сесії Закарпатської обласної ради за його призначення на посаду заступника голови облради проголосували 35 депутатів.
У 2010 році він був обраний до обласної ради від Партії регіонів (4-й у списку).
Іванчо Василь Васильович ,кандидат наук,присуджена наукова ступінь в 2015 році по спеціальності юридичні науки в Ужгородському національному університеті.
Праці:
[К] (2015) Адміністративно-правове регулювання перевірок, що здійснюються фіскальними органами
Наукова періодика:
(2014) Правове забезпечення організації контрольно-перевірних заходів фіскальних органів
(2015) Правове забезпечення організації контрольно-перевірочних заходів фіскальних органів
(2015) Теоретичні засади фіскального контролю в Україні Реферативна інформація:
[К] (2015) Адміністративно-правове регулювання перевірок, що здійснюються фіскальними органами
Згідно поданої декларації за 2020 рік п.Іванчо В.В. задекларував наступне майно та доходи.
Житловий будинок загальною площею 211,2 метрів квадратних в с.Пузняківці Мукачівського району,власність дружини;
Житловий будинок загальною площею 222,1 метрів квадратних в м.Мукачево ,власність дружини;
Офіс загальною площею 199,4 метрів квадратних в м.Мукачево ,власність дружини;
Торгово-офісна будівля загальною площею 400 метрів квадратних в м.Мукачево,власність дружини;
Земельна ділянка загальною площею 847 метрів квадратних в с.Пузняківці Мукачівського району,власність дружини;
Земельна ділянка загальною площею 9931 метрів квадратних в с.Іванівці Мукачівського району ,власність дружини;
Земельна ділянка загальною площею 792 метрів квадратних в.Ужгороді ,власність дружини;
Земельна ділянка загальною площею 190 метрів квадратних в м.Мукачево ,власність дружини;
Земельна ділянка загальною площею 561 метрів квадратних в м.Мукачево ,власність дружини;
Легковий автомобіль марки БМВ Х5 2019 року випуску,власність дружини;
Легковий автомобіль марки Мерседес Бенц 2000 року випуску,власність дружини;
Вантажний автомобіль марки Форд Транзит 2008 року випуску,власність п.Іванчо В.В.
Заробітна плата п.Іванчо В.В. 38 892 грн(ТОВ "Юридична група"Ініціаліс");
Дохід від підприємницької діяльності 980 000 грн;
Зарплата дружини 29 904 грн(робота в Виконавчому комітеті Мукачівської міської ради)
Готівкові кошти п.Іванчо В.В. 1 млн 250 000 грн;
Готівкові кошти п.Іванчо В.В. 50 000 євро;
Готівкові кошти дружини 750 000 грн;Готівкові кошти дружини 100 000 доларів США;

ГУЗИНЕЦЬ Юрій Іванович керуючий справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради;
голова обласної ради Михайло Рівіс призначив на посаду без проведення конкурсу на початку 2016 року.
Народився 8 листопада 1982 року в м. Берегові.
У 2005 році закінчив Закарпатський державний університет за спеціальністю «міжнародні відносини», отримав кваліфікацію бакалавра з міжнародних відносин.
У 2006 році у цьому ж університеті закінчив навчання за спеціальністю «країнознавство», здобув кваліфікацію магістра країнознавства, перекладача з іноземної мови.
У 2014 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «державне управління» , здобув кваліфікацію магістра з державного управління.
Кандидат політичних наук.
Трудову діяльність розпочав у 2006 році на підприємствах приватного сектору.
З 2007 року по 2010 рік працював на посадах помічника міського голови м.Берегова, начальника управління комунального майна м. Берегова Берегівської міської ради.
З 2010 по 2013 роки працював на посаді начальника відділу національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації.
З 2013 по 2016 працював на посадах директора, заступника директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації.
З січня 2016 року обіймав посаду керуючого справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради.
Голова обласної ради Михайло Рівіс призначив його на цю посаду без проведення конкурсу.
З січня 2021 року – заступник керівника виконавчого апарату – керуючий справами виконавчого апарату.
Громадська організація “Центр Протидії Корупції"інформувала громадськість ,що п.Гузинець Ю.І. начебто фігурував у справі та підписав схему ,на якій "пиляли" 2 млн 251 тисяч 898 ГРН
(https://ukr.aw/.../oskarzhujemo-zakupivlyu-avtomobiliv.../)
Гузинець Юрій Іванович кандидат політичних наук 2008 рік,по спеціальності політичні науки. Етнополітологія і етнодержавознавство.Інститут політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса (Київ)
Праці:
[К] (2008) Етнополітичний аспект угорсько-українських міждержавних відносин;
[К] (2008) Етнополітичний аспект угорсько-українських міждержавних відносин;
(2011) Етнополітичний аспект угорсько-українських міждержавних відносин; Журнали та продовжувані видання: Інформаційний бюлетень Відділу у справах національностей Закарпатської обласної державної адміністрації та Центру культур національних меншин Наукова періодика: (2008) Етнополітика Угорської республіки щодо закордонних угорців; (2011) Національні меншини Закарпаття: етнокультурний вимір Реферативна інформація; (2008) Етнополітичний аспект угорсько-українських міждержавних відносин;
(2011) Етнополітичний аспект угорсько-українських міждержавних відносин;
Згідно поданої декларації п.Гузинець Ю.І. за 2020 рік задекларував наступні статки.
Житловий будинок загальною площею 276,50 метрів квадратних в м.Берегово,власність п.Гузинця Ю.І.;
Квартира загальною площею 187,80 метрів квадратних ,в м.Берегово,власність п.Гузинця Ю.І.;
Квартира загальною площею 71,20 метрів квадратних в м.Ужгород,власність Гузинця Ю.І.;
Квартира загальною площею 70,80 метрів квадратних в м.Київ,власність п.Гузинця Ю.І.;
Нежитлове приміщення загальною площею 374,9 метрів квадратних в м.Берегово,власність п.Гузинця Ю.І.;
Магазин загальною площею 59,29 метрів квадратних в м.Берегово,власність п.Гузинця Ю.І.;
1.Земельна ділянка загальною площею 74 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
2.Земельна ділянка загальною площею 500 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
3.Земельна ділянка загальною площею 612 метрів квадратних в Верхня Визниця Мукачівського району ,власність п.Гузинця Ю.І.;
4.Земельна ділянка загальною площею метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
5.Земельна ділянка загальною площею метрів квадратних в с.Оноківці Ужгородського району , спільна власність.
6.Земельна ділянка загальною площею 599 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
7.Земельна ділянка загальною площею 563 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
8.Земельна ділянка загальною площею 3458 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
9.Земельна ділянка загальною площею 551 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
10.Земельна ділянка загальною площею 527 метрів квадратних в м.Берегово ,власність п.Гузинця Ю.І.;
Легковий автомобіль марки Мерседес Бенц 2015 року випуску,власність п.Гузинця Ю.І.
Вантажний автомобіль марки Газ 53 ,1989 року випуску,власність п.Гузинця Ю.І.
Заробітна плата 706 тисяч 21 грн (робота в Закарпатська обласна рада);
Заробітна плата 10 037 грн (робота в ДВНЗ"Ужгородський національний університет).
Грошові кошти п.Гузинця 24 200 доларів США;
Грошові кошти п.Гузинця Ю.І. 10 700 євро;
Це поки попередні відомості про статки та інше вищевказаних посадових осіб Закарпатської обласної ради,трохи згодом ми оприлюднимо іншу інформацію більш цікаву для всіх.

Прес-служба Громадської організації"Народний контроль Закарпаття"
Категорія : Політика


Залишити Коментар