В Ужгороді відкрили пам’ятний знак жертвам Голокосту в Закарпатській області

вересня 27 / 2023

Меморіальну табличку жертвам антисемітської політики в регіоні встановили на площі Євгена Фенцика біля Закарпатської обласної філармонії в Ужгороді. Вона стане символом пам’яті про єврейських жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.
👉 У церемонії відкриття пам’ятного знака і вшанування жертв Голокосту взяли участь представники ОВА, Ужгородської міської ради, місцевої єврейської спільноти, організації «Закарпатське єврейське обласне культурно-освітнє товариство» та громадськість. Спільною молитвою, покладанням квітів і лампадок вони віддали шану невинно вбитим.
💬 «Сьогоднішній захід – це, безперечно, невіддільна частина нашої національної пам’яті. Злочини проти людяності не мають прощення, однак зараз, на жаль, країна-терорист продовжує їх скоювати. Ми рішуче засуджуємо будь-які прояви расизму, дискримінації та вбивства за етнічною ознакою й робимо все можливе, щоб вони ніколи не повторилися знову. Впевнений, що і надалі акції, спрямовані на збереження пам’яті закарпатців, які трагічно загинули від рук тоталітарних режимів, будуть засторогою від повторення найжахливіших сторінок в історії», – наголосив директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Модавчук.
Він також подякував ініціатору створення меморіалу – заступнику голови громадської організації «Закарпатське єврейське обласне культурно-освітнє товариство» Аркадію Гендлеру 🤝

Пам'ятний знак в Ужгороді виготовили й встановили за сприяння департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА за кошти обласного бюджету.
Категорія : Культура


Залишити Коментар