Українсько-словацький круглий стіл з питань розвитку регіонального ринку праці відбувся днями в Ужгороді

червня 24 / 2024


Українсько-словацький круглий стіл з питань розвитку регіонального ринку праці відбувся днями в Ужгороді. Захід організували Агенція регіонального розвитку Закарпатської області спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень.

Брак трудових ресурсів на релокованих та місцевих підприємствах, що вже зараз гостро відчувається в усіх секторах регіональної економіки, та потенційні шляхи вирішення цієї проблеми стали основною темою для обговорення.

Учасники, а це представники Ужгородської районної ради, АРР Закарпатської області, департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА, Головного управління ДМС у Закарпатській області, сектору досліджень Західного регіону НІСД, словацькі партнери, представники підприємств тощо.

Долучилися до роботи круглого столу й представники Ужгородської міської ради – начальник управління економічного розвитку міста Василь Цап, радник міського голови Анатолій Ковальський та начальниця відділу інвестицій та взаємодії з благодійними організаціями і фондами управління економічного розвитку міста Юліана Бокоч.

Присутні ознайомилися із інформацією про актуальну ситуацію регіонального ринку праці та потреби підприємств області, послухали інформацію про досвід співпраці області з релокованими підприємствами, а також про виклики, з якими вони стикаються в умовах воєнного стану, обговорили питання залучення іноземних трудових ресурсів для роботи на українських підприємствах.

Завершився круглий стіл дискусією із залученням представників релокованих підприємств ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування», ПРАТ «СЕНТРАВІС ПРОДАКШН ЮКРЕЙН» та ТОВ «ІЗАТЕКС Інвест Юкрейн», інформує АРР Закарпатської області.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар