Стан реалізації державної політики у сфері захисту прав і свобод ромів у нашій області проаналізували під час круглого столу

грудня 27 / 2023

У заході взяли участь представники обласної військової адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, Нацполіції, керівники ромських громадських об’єднань, благодійних фондів, лідери ромських поселень та інші.
☝️Відкриваючи засідання круглого столу, заступник директора департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях відзначив, що через війну обговорення в такому форматі проводять уперше майже за два роки. Він наголосив на важливості підтримки цієї категорії населення та окреслив нормативно-правові аспекти регіональної політики у сфері захисту прав і свобод ромів, перспективи її реалізації в області.
📍У межах круглого столу обговорили втілення регіонального Плану заходів з виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, обласних програм підтримки національних меншин та проаналізували План заходів Ромської стратегії 2030 на наступні два роки, який днями затвердив Кабмін.
🔹 Окрему увагу присвятили питанням безпеки, соціального захисту, освіти, медичного й правового супроводу, документування та співпраці органів влади і представників ромського громадянського суспільства. До обговорення долучився й представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков.
Низку актуальних тем під час круглого столу розглянули у форматі діалогу. Представники ромської національної спільноти краю мали змогу обмінятися власними ідеями та пропозиціями 🫶
➡️ Розв’язання чималої кількості питань можливе лише завдяки тісній взаємодії всіх зацікавлених сторін. Для цього та з метою ефективного виконання Ромської стратегії в області планують створити Міжвідомчу робочу групу, до складу якої увійдуть представники обласної влади, ромської національної спільноти, громадських і благодійних організацій та інші.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар