Розвиток прикордонної інфраструктури, поглиблення міжнародної співпраці та туризму – серед пріоритетів профільної комісії обласної ради

червня 24 / 2024
Розвиток прикордонної інфраструктури, поглиблення міжнародної співпраці та туризму – серед пріоритетів профільної комісії обласної ради

Засідання постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації відбулося, сьогодні, за участі голови обласної ради Романа Сарай, першого заступника голови Андрія Шекети, заступника Василя Дем’янчука, членів комісії та запрошених керівників структурних підрозділів ОВА.
За дорученням голови комісії Михайла Кіш, засідання провів заступник Денис Ман, який прибув із фронту для участі у сесії. Детально обговорили документи, які врегульовують різнобічну співпрацю крайового парламенту, у тому числі й міжнародне співробітництво.
🔹Зокрема підтримали меморандуми/договори, укладені обласною радою. Зокрема: Про співробітництво між ЗОР (Україна) та Пряшівським самоврядним краєм (СР); про співпрацю між Закарпатською ОВА, Закарпатською обласною радою, Міністерством у справах ветеранів України, департаментом соціального захисту населення ОДА-ОВА, територіальними органами центральних органів виконавчої влади в Закарпатській області, ЗОТЦК та СП, РВА та міськими, селищними, сільськими радами про взаємодію у сфері надання комплексної послуги «Я – Ветеран» через центри надання адміністративних послуг Закарпатської області; Про взаємне співробітництво щодо заснування реабілітаційного центру в Ужгороді (між Благодійною організацією «Благодійний фонд «ВІЗа», КУ «Управління спільної власності територіальних громад» ЗОР, ЗОР, ЗОВА – ОДА); Про взаєморозуміння та співпрацю між ЗОР та Міжнародною БО «Фонд Східна Європа» щодо впровадження Єдиної платформи місцевої електронної демократії «е-DEM» та ін.
🔹Також депутати схвалили продовження дії Програми фінансового забезпечення проєктів міжнародної технічної допомоги Закарпатської області на 2021 – 2023 роки у 2024 році та підтримали проєкт рішення «Про результати виконання Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2021 – 2023 роки» (доповідач - Маріанна Готра).
🔹Окремо обговорили порядок та редакцію Звернення обласної ради щодо відкриття нового пункту пропуску через українсько-польський державний кордон у районі населених пунктів Лубня (Закарпатська область, Україна) і Волосате (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща).
🔹Крім того, комісія ініціює врегулювати на вищому рівні питання щодо належного функціонування блок-постів у межах п’яти-кілометрової зони для жителів Закарпаття, які проживають на таких територіях.
🔹У контексті розгляду Звернення щодо включення навчальних закладів до переліку об’єктів, які не підлягають знеструмленню, депутати також порушили важливе питання щодо наявності й визначення потреб у забезпеченні альтернативними видами електроенергії (генераторами) у освітніх закладах області та звернулися до Мар'яни Марусинець - директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА-ОВА надати відповідну інформацію.
☝️Представники комісії - Денис Ман, Федір Шандор, Михайло Кіш, Олександр Антал, Володимир Чубірко внесли свої пропозиції щодо інших питань порядку денного, які пропонуються на розгляд у сесійній залі, окремі – рекомендували доопрацювати відповідним структурним підрозділам ОВА, низку проєктів скерували на розгляд президії обласної ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар