Комісія з питань культури Закарпатської ради, обговорювала питання розміщення витку молоді в різних напрямках

червня 20 / 2024


Розвиток молодіжного руху, підтримка талановитих спортсменів, підтримка науковців – у полі зору комісії з питань культури

✍️Сьогодні, 20 червня, у рамках підготовки до пленарного засідання 15-ї сесії облради відбулося засідання постійної комісії Закарпатської облради з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури і спорту, яку провела її голова Наталія Шетеля.
Серед профільних питань, які виносяться на розгляд пленарного засідання 15-ї сесії обласної ради VII скликання – Про внесення змін до Регіональної програми «Молодь Закарпаття» на 2021-2025 рр; Про комунальний заклад «Центр олімпійської підготовки Закарпатської області». Детально обговоривши зміни до програми – обласні депутати підтримали їх. Також пропонується задля ефективного розвитку Центру олімпійської підготовки, на сесії обласної ради затвердити керівника строком на три роки.
Підтримали крайові обранці питання, що стосуються ходу виконання регіональних програм - Про хід виконання у 2023 році - Регіональної програми «Молодь Закарпаття» на 2021-2025 рр., Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 рр., Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2023-2025 рр.
Також комісією обговорено питання та внесено пропозиції про нагородження нагрудними знаками: «Честь і доблесть Закарпаття», «Сила Срібної землі».
🥇🥈Зокрема, Почесну відзнаку Закарпатської обласної ради – нагрудний знак «Честь і доблесть Закарпаття», пропонується встановити для відзначення військовослужбовців та членів добровольчих формувань територіальних громад, які захищали (захищають) незалежність, державний суверенітет та територіальну цілісність України і брали (беруть) безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі збройної агресії проти України.
Окремі проєкти рішень, на думку членів постійної комісії, потребують доопрацювання відповідними профільними комісіями ради та президією.
✍️У роботі засідання також узяли участь: керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, керуючий справами виконавчого апарату Володимир Гнатківський, начальник управління з питань організаційного забезпечення діяльності ради, міжнародних та регіональних зв’язків Тарас Гайдук, які висловили свої рекомендації з пропонованих питань порядку денного чергової сесії облради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар