В обласній раді погодили кандидатури спортсменів на призначення стипендій

лютого 07 / 2023

Сьогодні, 7 лютого, відбулося засідання Регіональної конкурсної комісії з питань призначення стипендій кращим спортсменам області, яке провів її співголова, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета.

На порядку денному – узгодження кандидатур спортсменів, яким виплачуватиметься стипендія за їх досягнення у попередньому спортивному сезоні.
Участь у нараді узяли: голова комісії облради з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури і спорту Наталія Шетеля, керівники профільного департаменту ОВА Мар’яна Марусинець та Олег Муртазін, керівники спортивних федерацій, шкіл, товариств та тренери із різних видів спорту.
Насамперед комісія розглянула напрацювання відповідної робочої групи, засідання якої відбулося напередодні. Серед критеріїв – спортивне звання, категорія (міжнародники, олімпійські і неолімпійські види спорту), рівень змагань, членство у складі збірних команд Закарпатської області, України, рівень досягнень, індивідуальні спортивні здобутки тощо.
Федерації з різних видів спорту заздалегідь подавали на розгляд фахівців кандидатури талановитих і перспективних спортсменів та обґрунтовували свої рішення. Тож, у списку претендентів – топ-спортсмени Закарпаття, які протягом року продемонстрували вагомі спортивні результати.
Статус спортсмена підтверджується витягами із протоколів офіційних першостей, турнірів, спортивних ігор, спартакіад, чемпіонатів та кубків різних рівнів. Фінансування здійснюється у межах Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021 – 2024 роки».
Серед стипендіатів – майстри спорту міжнародного класу, заслужені майстри спорту, майстри спорту, члени збірних команд України, призери із олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб із інвалідністю. Усього 35 закарпатських спортсменів отримуватимуть стипендії.
Андрій Шекета зазначив, що обласна рада і надалі підтримуватиме закарпатських спортсменів у межах своїх повноважень, відтак запропонував фахівцям профільного департаменту готувати пропозиції щодо вдосконалення регіональної програми та запевнив у своїй всебічній підтримці з цього питання.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар