Питання раціонального використання природних ресурсів на території області - серед пріоритетів профільної комісії

червня 19 / 2024


Питання раціонального використання природних ресурсів на території області - серед пріоритетів профільної комісії 🌳🌲🌷

✍️Сьогодні голова комісії Георгій Горват провів засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів, агропромислового комплексу, розвитку села та земельного устрою за участі заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука, керуючої справами обласної ради Мирослави Ливч, керуючого справами виконавчого апарату Володимира Гнатківського. До роботи комісії долучилися: Василь Якубець, Іван Савко, Микола Дербак, Гейза Гулачі, а також запрошені.

Насамперед депутати розглянули питання щодо затвердження проєкту зон санітарної охорони для водозабору «Бистрий» у м. Свалява та встановлення ІІ поясу зони санітарної охорони водозабору «Минай», з якого інформував керівник профільного підрозділу ОВА Юрій Шпонтак. Свої пропозиції внесли й представники обидвох сторін. Затим, комісія заслухала директора департаменту агропромислового розвитку ОВА Ольги Перепелиці про хід виконання профільних Програм. Зокрема, за словами доповідачки, фактичні обсяги фінансування Програми розвитку та підтримки галузі рослинництва та переробки сільськогосподарської продукції в області за рахунок коштів обласного бюджету становили понад 13 мільйонів гривень.

✍️За ці кошти вдалося частково відшкодувати вартість: сільськогосподарського обладнання для тваринницьких приміщень, бджільництва, а також придбаного обладнання для молокопереробного заводу (цеху) та м’ясопереробного заводу, виготовлення проектно-кошторисних документацій для будівництва об’єктів, закупівлю племінних сільськогосподарських тварин та ін. Крім того, забезпечити стабільне функціонування КУ „Центр підтримки та розвитку тваринництва” Закарпатської обласної ради.
✍️На виконання заходів, передбачених Програмою розвитку та підтримки галузі рослинництва в області на 2021 – 2025 роки суб’єктам господарювання було спрямовано більше 15 мільйонів гривень.
☝️Члени комісії обговорили та загалом підтримали звітні документи.
Також комісійно підтримано надання земельних ділянок у постійне користування Хустському професійному ліцею, погоджено затвердження технічної документації і землеустрою щодо поділу земельної ділянки Берегівському професійному ліцею сфери послуг.
☝️ Щодо інших питань, пропонованих на 15-у сесію обласної ради, детально інформувала керуюча справами Мирослава Ливч. З них - напрацьовані комісією рекомендації і пропозиції скеровано на розгляд президії обласної ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар