Профільна комісія обласної ради узгоджувала питання меж регіонального ландшафтного парку місцевого значення Синяк та інші питання охорони довкілля

березня 14 / 2024
Профільна комісія обласної ради узгоджувала питання меж регіонального ландшафтного парку місцевого значення Синяк та інші питання охорони довкілля

✅ Сьогодні під головуванням Георгія Горвата за участі голови Закарпатської обласної ради Сарай Романа та його першого заступника Андрія Шекети відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів, агропромислового комплексу, розвитку села та земельного устрою. До роботи комісії долучилися: Василь Якубець, Іван Савко, Микола Дербак, Гейза Гулачі та Іван Барна.
🗒️На виконання попередніх рекомендацій комісії департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації - обласної військової адміністрації підготував проєкт змін до рішення обласної ради від 26 травня 2011 року №229 «Про створення регіонального ландшафтного парку місцевого значення Синяк». Тож депутати погодили редакцію щодо створення цього об'єкта ПЗФ загальною площею 4631,2959 га за рахунок земель ДСГП «Ліси України» в особі філії «Мукачівське лісове господарство» зі збереженням меж та цілісності, із зазначенням місця розташування у розрізі квартально-видільної сітки.
🎙️ Комісія заслухала інформацію директора департаменту екології та природних ресурсів ОВА Юрія Шпонтака про результати виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2021 – 2023 роки та скерувала на розгляд чергової сесії обласної ради відповідний проєкт рішення.
Відповідно до функціонального спрямування депутати обласної ради обговорили питання про погодження лімітів використання лісових ресурсів під час заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань (для філій Карпатського лісового офісу державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України») та рекомендували для подальшого узгодження.
🌲🌳🌴Детально профільна комісія розглянула депутатський запит колеги Дениса Мана щодо надання алеї платанів на Слов’янській набережній в Ужгороді статусу пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення та скерували його на розгляд в Ужгородську міську раду.
З інших питань, що пропонуються на найближчу сесію, надано відповідні пропозиції, окремі з них - повернуто на доопрацювання.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар