Зубопротезування військовослужбовців на Закарпатті (відео)

червня 11 / 2024



Ветерани та військовослужбовці можуть безоплатно отримати послуги зубопротезування у лікарнях. Наразі такі послуги надають у 45 медзакладах України, зокрема на Закарпатті у 2 двох установах.

У Свалявському стоматологічному центрі від початку дії програми протези отримали вже троє військовослужбовців. Метою проекту є надання високоякісного стоматологічного обслуговування учасникам бойових дій, які часто стикаються з проблемами здоровʼя ротової порожнини через отримані травми або недостатній доступ до медичних послуг.

Скористатися програмою безоплатного зубопротезування пацієнт може один раз протягом року. Гранична вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 984 гривні. Однак для покращення послуг та зменшення фінансового навантаження на пацієнтів заклад залучає додаткові ресурси. Лікарі розповідають зубопротезування відбувається поступово. Спочатку військовослужбовцям необхідно пройти терапевтичне лікування. Наразі перед протезне лікування у закладі проходять дванадцятеро військових, каже пан Микола. Лікування та протезування займають близько двох тижнів, кажуть фахівці. На першому етапі протезування необхідно зняти відбитки пацієнта, обрати конструкцію та почати її виготовлення, розповідає пан Андрій. Свалявський стоматологічний центр планує розширювати проєкт зубопротезування військовослужбовців надалі залучаючи додаткові ресурси та партнерів для забезпечення ще більшої кількості ветеранів необхідною медичною допомогою.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар