Відбулася вісімнадцята сесія Тячівської районної ради: що вирішено

червня 11 / 2024

Відбулася вісімнадцята сесія Тячівської районної ради: що вирішено

✔️ У четвер, 06 червня 2024 року, депутати районної ради зібрались на чергову 18 сесію восьмого скликання. У залі були присутні 26 народних обранців, тож сесія повноважна вирішувати питання, які виносяться на її розгляд.

✔️ Провів засідання заступник голови ради Михайло Вурста, за участі голови Тячівської РВА Тімура Аверіна. Також були зарошені голови територіальних громад, керівники районних відомств.
Насамперед депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять про наших воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок вторгнення російської федерації в Україну.
А також депутата районної ради багатьох скликань Сасина Василя Михайловича, який раптово пішов з життя.
Після чого головуючий Михайло Вурста привітав депутатів районної ради, які у міжсесійний період відзначали свої дні народження. Побажав колегам мирного неба над головою та успіхів у депутатській діяльності.

✔️ Відтак депутати приступили до розгляду питань порядку денного.
Перше - це запити та звернення.

✔️ Направили прохання до територіальних громад підтримати звернення щодо будівництва мосту через річку Тиса в м.Тячів та міжнародного пункту пропуску «Тячів (Україна) – Малий Тячів (Румунія), прийняте на сімнадцятій сесії VІІІ скликання, рішення № 272. Оскільки місто Тячів виконує важливу функцію районного центру в новому адміністративно-територіальному устрої України, то відкриття тут МПП може стати неабияким поштовхом для розвитку міста й Тячівського району загалом, сприятиме транскордонному співробітництву, зміцненню зовнішньоекономічних зв'язків тощо. Райрада рекомендує прийняти аналогічні звернення на пленарних засіданнях рад територіальних громад і направити на розгляд до вищестоящих органів влади.

✔️ Ще одне звернення до територіальних громад стосується аварійного стану місцевих доріг на території району, які знаходяться на балансі ДП «Служба автомобільних доріг в Закарпатській області». Тячівська районна рада неодноразово зверталася до обласної влади, Служби автомобільних доріг та Кабінету Міністрів з проханням виділити кошти хоча б на поточні ремонти, однак у зв’язку з військовим вторгненням Росії, фінансування на утримання інфраструктури автошляхів в області обмежене. У зв’язку з цим просять вжити спільні заходи щодо можливого співфінансування з місцевих бюджетів громад на проведення ремонтів найбільш проблематичних відрізків доріг на території району.

✔️З приводу обговорення ще одного проблемного питання району - стану берегоукріплень, на сесію було запрошено начальника Тячівського міжрайонного управління водного господарства Сергій Стойку, який надав детальну інформацію. (детальніше в наших наступних публікаціях). На жаль, систематичне недофінансування заходів щодо захисту населених пунктів від затоплень призводить до неабияких втрат як для сільськогосподарського комплексу так і для населення.
У зв’язку з цим депутати направили звернення до Кабінету Міністрів України, щоб передбачити фінансування для відновлення зруйнованих дамб, будівництво берегоукріплень, регуляцію та розчистку русел річок, укріплення берегів на території Тячівського району з метою захисту населення від стихійних явищ та руйнувань тощо.

✔️І не оминули увагою депутати злободенну тему підвищення тарифів на електроенергію до рівня 4,5-5 грн/кВт. В нелегкий час війни та масового зубожіння населення, коли пересічні громадяни стикаються з величезними фінансовими труднощами, збільшення вартості на електроенергію стає непосильним тягарем для більшості людей. Особливо важко доводиться соціально незахищеним категоріям - пенсіонерам, багатодітним, безробітним, одиноким… Вслід за підняттям тарифу зростуть ціни на товари і послуги, що ще більш негативно відобразиться на рівні життя людей.
У своєму зверненні до вищестоящих органів влади депутати просять врахувати настрої місцевого населення та скасувати рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію.

✔️ На сесії також були прийняті наступні рішення:
- Про Звіт директора Комунального підприємства «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» за 2023 рік та перший квартал 2024 року.
- Про внесення змін та доповнень до Програми фінансування Комунального підприємства «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» на 2024 рік.

✔️ Що стосується звіту директора Агенції Івана Шімана, то подані 4 грантові заяви в рамках програм транскордонної співпраці INTERREG NEXT ( RO-UA, HUSKROUA). ((детальніше в наших наступних публікаціях).
А саме:
1. Проєкт: Cross Border Network for Health, бюджет Українського партнера : 765151,72 Євро.
2.Проєкт: Unified Network for International Cooperation, Operational Response, and Neighboring safety, бюджет Українського партнера: 183622,74 Євро
3. Проєкт : Cross Border Partnership in Emergency Situation, Бюджет Українського партнера: 623154,14 Євро
4.Проєкт : CROSS-BORDER PARTNERSHIP FOR EDUCATIONQUALITY, бюджет Українського партнера: 465551,38 Євро.

✔️ Також депутати підтримали рішення Про посадові оклади виконавчого апарату районної ради»,у зв'язку з внесення змін та доповнень до постанови Кабінету Міністрів України № 268.

✔️ І з приводу останнього питання порядку денного пленарного засідання "Про передачу газопроводу", на сесію було запрошено представника Тячівського центру обслуговування клієнтів ТОВ «Газорозподільні мережі України » Анну Галас, яка детально розповіла в чому полягає необхідність прийняття такого рішення. Таким чином депутати проголосували передати із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Тячівського району у комунальну власність Нересницькій територіальній громаді Тячівського району Закарпатської області газопровід високого тиску с.Терново – Нересниця Тячівського району Закарпатської області (І – ІІ черга будівництва).

✔️ На завершення сесії депутати повернулися до теми аварійного стану доріг. Так як на сесію запрошувались керівники територіальних громад району, а прийшов лише Углянський голова Іван Немеш, то було запропоновано найближчим часом зібрати спільну нараду. А також направити ще звернення до обласної адміністрації з приводу надання фінансування і дозволу на проведення ремонтних робіт.

✔️ Слід зазначити, що всі рішення вісімнадцятої сесії присутні у залі депутати прийняли одноголосно. Головуючий Михайло Вурста подякував їм за ініціативність та активну участь у роботі сесії. На завершення сесії прозвучав Гімн України.
Любов Немеш
https://rajrada-tyachiv.gov.ua/news/1445-vdbulasya-vsmnadcyata-sesya-tyachvskoyi-rayonnoyi-radi-scho-virsheno.html
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар