Як працює модернізований КПП Ужгород — Вишнє Нємецьке (відео)

червня 11 / 2024

Закарпатські журналісти «проінспектували» роботу осучасненого пасажирського напрямку на кордоні зі Словаччиною

Модернізований пасажирський напрямок міжнародного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», що на українсько-словацькому кордоні, у понеділок, 10 червня, відвідали представники мас-медіа.

Осучаснення митно-прикордонної інфраструктури відбулося за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У рамках співпраці Держмитслужби з американськими партнерами з 2023 року успішно реалізовується Проєкт USAID «Економічна підтримка України» з оновлення інфраструктури пунктів пропуску на кордонах.

Тож, журналісти телеканалів ІНТЕР, ІСТV, М-студіо, Суспільне Закарпаття, Тv21 Ungvar та 21-й Ужгород цікавилися у громадян, як вплинули осучаснені умови КПП на перетин кордону, чи зменшився час очікування та проходження митно-прикордонного контролю, загалом чи відчули люди якісь переваги та комфорт.
Також журналісти «проінспектували» модульні офіси з робочими місцями посадових осіб митної та прикордонної служб. Запитали у керівництва митниці та митного посту, чи вплинули покращені умови роботи для їх підопічних на швидке оформлення та пропуск транспортних засобів. Також не оминули важливий аспект, які зручності передбачені для людей з інвалідністю та дітей, зокрема, чи передбачені санітарні приміщення тощо.

За словами начальника Закарпатської митниці, всі приміщення адаптовані для людей з інвалідністю, а кожен модульний офіс повністю утеплений та мебльований, обладнаний системами опалення, вентиляції та кондиціювання, підключений до комунікацій. Під час модернізації повністю замінили дорожнє покриття, нанесли розмітку, відремонтували тротуари та бордюри, ливневу каналізацію, і головне, - розширили смуги руху для збільшення пропускної спроможності пункту пропуску. У межах фінансування проекту встановлено світлодіодні світильники та ваговий комплекс. Це універсальне обладнання, яке можна використовувати для зважування переміщуваних товарів у транспортних засобах для перевірки їх вагових параметрів.
Більше – у сюжетах журналістів, які незабаром вийдуть в ефір.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар