ДСНС за традицією долучились до ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

червня 09 / 2024
"Джура” без рятувальників? Ні, так не піде. Фахівці ДСНС за традицією долучились до ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) 2024 в якій взяли участь 120 дітей зі всіх районів Закарпаття.


Впродовж двох днів рятувальники навчали учасників гри правил безпеки, демонстрували своє обладнання та спорядження, а також давали можливість самим учасникам “Джури” побути трішки надзвичайними. Фахівці-піротехніки розповіли про небезпечні знахідки, гірські рятувальники — про безпеку у горах та спорядження, яке допомагає рятувати туристів, а вогнеборці занурили підлітків у світ пожежництва.

Окрім яскравих показових виступів, які влаштували для юнаків та дівчат фахівці ДСНС, команди змагалися у конкурсі з надання першої долікарської допомоги «Рятівник». 12 команд на швидкість вирішували тестові питання та надавали допомогу постраждалим за умовами, які їм встановлювали судді-рятувальники з Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Фінішний день “Сокіл” (“Джури”) також пройшов “з вогником”. Рятувальники провели серед учасників змагання “Junior Firefighters”. Діти бігали та одягали на швидкість бойовий одяг вогнеборців, долали перешкоди, гасили палаючі деко та перевіряли наскільки вони влучні ствольщики подаючи воду з пожежного ствола. Усе, аби молодь змогла перейняти пожежно-рятувальний дух.

У підсумку, першими у змаганнях рятувальників став рій “Королівська гвардія”з Королівської тергромади, другими - “Карпатська Січ” з Бакошського ліцею, Берегівського району, а третє місце посіли “Соколи” з Великоберезнянського ліцею, що на Ужгородщині.
Закарпатська обласна рада
Закарпатська обласна державна адміністрація
ПАДІЮН
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар