Пішли без короваю: на Закарпатті гості посварились із нареченим і вирушили по колії до Словаччини

травня 14 / 2024
Пішли без короваю: на Закарпатті гості посварились із нареченим і вирушили по колії до Словаччини
Військовослужбовці Чопського загону затримали трьох громадян Чехії, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Інцидент стався сьогодні вранці, повідомляє ДПСУ на своєму сайті.


Трьох невідомих виявив прикордонний наряд, який ніс службу у залізничному вантажному пункті пропуску “Чоп (Страж)” на кордоні зі Словаччиною.


Прикордонники зауважили трьох чоловіків, які прямували вздовж колії у бік кордону. Правоохоронці зупинили чоловіків для перевірки документів (нагадаємо, в Україні чоловіки призовного віку не мають права перетинати кордон, окрім винятків). Затримані ж мали із собою паспортні документи громадян Чехії.

З’ясувалось, що іноземці прибули в Україну у законний спосіб. Вони були запрошені на весілля до знайомої, тож оселилися у готельному комплексі поблизу кордону.

“Після весільної церемонії вони мали конфлікт з чоловіком жінки, яка їх запросила, та адміністрацією готелю. Іноземців попросили залишити заклад, тож вони вирішили повернутися додому. Оскільки жоден з них на той момент уже не мав при собі грошей, вони прийняли рішення йти у напрямку Словаччини пішки та поза пунктами пропуску”, – повідомили прикордонники.

Вони додали, що чехи склали маршрут руху, орієнтуючись за онлайн картами. Вирішили йти вздовж залізничної колії, аби не заблукати.


Коли чоловіки зайшли на територію пункту пропуску, їх зупинив прикордонний наряд. Правопорушників доставили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону.

Після встановлення усіх обставин правопорушення їх буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетину кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП) та порушення прикордонного режиму (ст.202 КУпАП).
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар