На Закарпатті відбулись зустрічі з родинами зниклих безвісти захисників

вересня 07 / 2023

Зустрічі з родинами зниклих безвісти захисників сьогодні особливо важливі, адже допомагають їм отримати необхідну соціальну, юридичну й психологічну підтримку, а також інформацію, як діяти правильно.
Такий захід напередодні провели в Ужгороді. Актуальні проблеми та виклики з сім'ями зниклих військових обговорили Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА, представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші, юристка регіонального представництва Уповноваженого Олеся Трагнюк та психологиня ГО «Волонтери Закарпаття» Андріанна Іллар.
💬 «Нагальною потребою для родин, яких спіткала така біда, є знання своїх прав та механізмів отримання соціальних гарантій і необхідної підтримки. З близькими осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, в області працюють спеціалісти, котрі безоплатно надають їм первинну правову та психологічну допомогу», – наголосив Петро Добромільський.
За його словами, родини, які втратили зв’язок зі своїми близькими, можуть отримати соціальну чи юридичну підтримку в регіональному представництві Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та в Центрі допомоги постраждалим через війну при юридичному факультеті УжНУ.
Як відзначила представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Власта Рейпаші, найчастіше родини захисників звертаються за юридичною підтримкою щодо подачі документів для отримання підтвердження відповідного статусу особи, проведення необхідних експертиз, визнання чи зміни статусу військовослужбовця, уточнення отримання виплат тощо.
💬 «Для близьких зниклих безвісти бійців важливо дотримуватися режиму інформаційної тиші, – підкреслила Олеся Трагнюк, юристка регіонального представництва Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. – Цілком природно, що люди сподіваються знайти своїх батьків, братів чи родичів, але часто вони намагаються це зробити самотужки, без допомоги фахівців з пошуку».
❗Завжди варто пам’ятати, що кожен пост про зниклу особу в соціальній мережі – знахідка для ворога, яка може ускладнити процес пошуку і нашкодити здоров'ю зниклого.
➡️ Зустрічі з родинами зниклих безвісти військових уже провели в Мукачеві, також планують незабаром організувати їх у Рахові, Хусті, Тячеві, Іршаві, Міжгір'ї, Воловці, Виноградові та Берегові. Для участі потрібно зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/ywlVhHeF.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар