Закарпатські фахівці служб у справах дітей обмінюються досвідом з колегами з Волині та Харківщини

квітня 16 / 2024
✔️ Закарпатські фахівці служб у справах дітей обмінюються досвідом з колегами з Волині та Харківщини. Навчальний виїзний семінар на Ужгородщині об’єднав близько 80 учасників.

Відкрив захід і привітав гостей з інших регіонів заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан. Він підкреслив, що досвід кожної області є унікальним, також відрізняються завдання та виклики, котрі постали в умовах війни.

💬 «Постійна якісна комунікація та обмін успішними практиками дуже важливі сьогодні. Такі обговорення дозволять напрацювати нові ефективні механізми для посилення захисту прав дітей. Це безумовний пріоритет у всі часи – і в мирний, і тим більше у воєнний», – підкреслив Олександр Пацкан.

📍З вітальними словами також виступили голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський, директор департаменту реалізації державної політики у сфері сім'ї Національної соціальної сервісної служби України Віктор Зелений та Світлана Стельмах, фахівчиня із захисту дитини регіонального офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у м. Львів.

🙋🏼‍♀️ Протягом 16–18 квітня фахівці із Закарпатської, Волинської та Харківської областей обговорюватимуть практичні аспекти діяльності служб у справах дітей у межах національної програми з розбудови системи кращого догляду для кожної дитини.

Учасники семінару не лише розглянуть регіональні особливості захисту прав дітей, законодавче врегулювання та досвід повернення дітей з-за кордону, актуальні соціальні програми, розвиток сімейних форм влаштування, а й подбають про посилення власної психологічної стійкості 🙌

Також заплановані візити до відділення раннього втручання Закарпатського обласного центру комплексної реабілітації «Дорога життя» та дитячого центру розвитку «Зростайко», яким опікується громадська організація «Неємія».

🤝 Навчальний виїзний семінар організували за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Національної соціальної сервісної служби України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар