В Ужгороді стартувала триденна міжнародна науково-практична конференція

жовтня 27 / 2023

В Ужгороді стартувала триденна міжнародна науково-практична конференція проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти України «Євроінтеграція української освіти й науки України: проблеми та виклики».
Понад 40 учасників з різних регіонів країни, зокрема й з тимчасово окупованого Криму, долучилися до обговорення актуальних питань та перспектив розвитку української освіти та науки в контексті євроінтеграції.
Від імені очільника області Віктора Микити учасників конференції привітав Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА:
💬 «Попри нові виклики зараз Україна має потужний науковий потенціал, який високо цінують у світі, адже наші вчені працюють у провідних університетах та інституціях країн ЄС. Для нас важливо впроваджувати найкращі освітні практики, щоб мати можливість готувати конкурентоспроможних на європейському ринку праці науковців».
Також заступник голови ОВА побажав учасникам конференції під час пленарних засідань напрацювати ґрунтовні теоретичні аспекти та вибудувати ефективні практичні моделі й механізми у своїй галузі, що дозволять зробити ще один крок до вступу України в Євросоюз.
🎓 Як відзначив доктор медичних наук, професор, ректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Володимир Смоланка, знаково, що сьогодні перша від початку повномасштабного вторгнення наукова конференція такого формату відбувається саме в стінах провідного закарпатського вишу.
💬 «Євроінтеграція зараз є провідним процесом для всієї держави. Оскільки Закарпаття межує з 4 країнами ЄС, має результати успішної наукової співпраці з міжнародними партнерами, тема конференції дуже близька саме для нашого регіону, – наголосив Володимир Смоланка. – Ми активно співпрацюємо з іноземними партнерами, і нашим науковцям є чим поділитися в теоретичній та практичній площині».
З вітальними словами також виступили голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, кандидат економічних наук, засновник та директор Видавничого дому «Гельветика», голова наглядової ради Центру українсько-європейського наукового співробітництва та доктор медичних наук, професор, проректор з наукової роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Іван Миронюк.
🙌 Учасники конференції, зокрема троє закарпатських вчених, не лише презентують свої наукові здобутки в різних сферах, а й матимуть змогу подискутувати з приводу тих проблем і викликів сьогодення, які постали перед українською освітою і наукою в умовах війни та євроінтеграційних процесів зокрема.
📌 Міжнародну наукову конференцію на базі УжНУ організували за сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва, Видавничого дому «Гельветика», видавництв «Балтія-Друк», «Ліга-Прес», «Олді+», «Юридика», «Університетська книга», «Молодий вчений» та друкарні «ТакиБук».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар