Радою адвокатів Закарпатської області створено комітет з питань безпеки інформації

квітня 08 / 2024

[b]
Людство перебуває у стадії активного розвитку інформаційних технологій. Швидкість передачі інформації на сьогоднішній день вражає. Такі темпи зростання мають місце лише упродовж останніх 30 років. Майбутнє, в яке так активно рухається суспільний інтелект, пронизано технологічним прогресом. Паралельно з цим зростає і цінність інформації, яка сьогодні проникла в усі сфери життя, у тому числі, сектори економіки та юриспруденції.

Саме інформація і доступ до неї в умовах сьогодення становить виключну цінність, у тому числі економічну, і прикладом цього є намагання трансформувати паперовий обіг грошей в електронний.

Загроза витоку інформації та володіння нею у поза встановлений законом спосіб особами, які не мають відповідного доступу, у сучасному світі з кожним днем стає все більшою і більшою. Наслідки такого витоку можуть мати різносторонній характер, окрім позитивного змісту.

Діяльність адвокатури безпосередньо пов’язана із збиранням, аналізом та обробкою інформації, насамперед із персональними даними клієнтів, адвокатською таємницею, таємницею досудового розслідування, корпоративною таємницею та іншими видами інформації, обмеження щодо широкого розповсюдження якої, встановлено законом. Гарантією обмеженого доступу до інформації, яка обробляється адвокатом, є запорукою успіху адвокатської діяльності.

У зв’язку з цим Головою Ради адвокатів Закарпатської області прийнято рішення щодо створення Комітету з безпеки інформації, який очолить людина, діяльність котрої упродовж тривалого часу пов’язувалась саме із обробкою та аналізом інформації. Олесій Пузь – підполковник поліції у відставці пройшов довгий, складний, але успішний шлях роботи в органах Національної поліції, який починаючи з посади співробітника оперативного підрозділу та в результаті неодноразово перебував на керівнх посадах регіональних підрозділів поліції та центрального апарату МВС. Очолював відомства, функції яких стосуються оперативно-розшукової діяльності. Знання цієї людини є унікальними та важливими для адвокатської спільноти.

Адвокатура є сильною і міцною, коли її захист і безпека включає в себе, насамперед інформаційну стабільність.

Новостворений комітет тісно співпрацюватиме з комітетами, які очолюють Валерія Вайда, Роман Келемен, Юрій Нам’як та Богдан Біловар.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар