На Закарпатті з’явився перший в Україні відділ підтримки та популяризації сімейних форм виховання

квітня 01 / 2024


💛 На Закарпатті з’явився перший в Україні відділ підтримки та популяризації сімейних форм виховання. Осередок при обласному центрі соціальних служб сьогодні відкрили в Ужгороді.

Тут зможуть отримувати консультації психолога й соціального педагога чи іншу необхідну допомогу новостворені прийомні, патронатні родини та дитячі будинки сімейного типу. Також відділ стане майданчиком підтримки для потенційних кандидатів у прийомні батьки, опікуни, батьки-вихователі, усиновлювачі та патронатні вихователі.

📍Осередок має на меті допомагати всім, хто вирішив подарувати дітям, позбавленим батьківського піклування, турботливу та люблячу родину, відзначила під час відкриття директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Наталія Лакатош.

💬 «Кандидати у сімейні форми виховання потребують уваги не тільки під час проходження курсу підготовки, а й після успішного завершення навчань та отримання рекомендацій. Часто їм не вистачає психологічної підтримки, особливо на перших і найскладніших етапах адаптації до нової для себе ролі. Саме тому в нашому відділі ми прагнемо надати вчасну й кваліфіковану допомогу кожній такій новоствореній родині», – підкреслила Наталія Лакатош.

✔️ Спеціалісти відділу працюватимуть не тільки з батьками-вихователями, а й з дітьми. Для молодших тут облаштували окремий ігровий простір, розповіла в.о. керівника відділу підтримки та популяризації сімейних форм виховання при Закарпатському обласному центрі соціальних служб Ірина Дацюк.

💬 «Наше завдання – запобігти емоційному вигоранню батьків. Для цього плануємо організовувати різні активності для прийомних сімей та ДБСТ, проводити зустрічі з потенційними кандидатами для обміну досвідом. До родин з віддалених громад виїздитиме наша команда», – зауважила Ірина Дацюк.

🔹 Відкриття відділу – спільна ініціатива Закарпатський обласний центр соціальних служб та Петро Добромільський - Голова Державної служби України у справах дітей. До облаштування осередку долучилися також представники ЮНІСЕФ, громадської організації «Неємія» та благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка Україна».

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар