Про що свідчить багаторічний досвід співпраці Закарпатської області з сусідніми країнами

лютого 21 / 2024

Багаторічний досвід співпраці Закарпатської області з сусідніми країнами свідчить про те, що в сучасних умовах найбільш ефективним шляхом вирішення спільних проблем є транскордонне співробітництво.
У 2023 році стартувала низка конкурсів проєктних пропозицій Програм транскордонного співробітництва: «Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2021–2027», «Польща – Україна 2021–2027», «Румунія — Україна 2021–2027».
☝️Зараз ще є можливість подати власну проєктну заявку в межах Програми «Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2021–2027» за такими пріоритетами:
🔹Стійкий та зелений прикордонний регіон (адаптація до зміни клімату, запобігання ризикам, біорізноманіття та зменшення забруднення);
🔹Здоровий та привабливий прикордонний регіон (рівний доступ до охорони здоров'я, культура);
🔹Прикордонний регіон, що співпрацює (гармонійні добросусідські відносини через співпрацю, безпечніша та надійніша Європа).
💸 Бюджет проєктної заявки для регулярного проєкту становить від 300 тис. євро до 2,5 млн євро.
Великі інфраструктурні ініціативи можна подати за пріоритетом «Стійкий та зелений прикордонний регіон». При цьому бюджет повинен становити від 2,5 млн євро до 5 млн євро.
Часу лишилося обмаль, тому зацікавленим варто встигнути до 14 березня 2024 року📍
➡️ Також цьогоріч чекаємо на нові конкурси проєктних ініціатив для малих та регулярних проєктів у межах Програми «Польща — Україна 2021–2027» за пріоритетами «Туризм» та «Співпраця».
Просимо не зволікати та вже зараз розпочинати роботу над пошуками партнера, розробленням якісної проєктної ініціативи, встановленням міцних партнерських зв'язків.
В умовах воєнного часу, коли фінансові ресурси обмежені, реалізація грантових проєктів є унікальною можливістю для сталого розвитку громад та залучення додаткових коштів до їхніх бюджетів 🙌
Управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар