Профільна комісія облради пропонує вивчити питання щодо стану забезпечення якості освіти у закладах області

грудня 18 / 2023

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин, яке провела її очільниця Ільдіко Орос.
На засіданні обрано заступником голови комісії Марію Сігетій. Депутати попередньо розглянули питання порядку денного пленарного засідання 13-ї сесії Закарпатської облради.
Окремо обговорили стан укриттів у школах області, за результатами моніторингу таких приміщень, яке проводило Управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області.
Відтак вирішили напрацювати Програму про покращення бомбосховищ у навчальних закладах області та обласних комунальних закладах освіти. У документі врахувати сучасні стандарти безпеки та інноваційні технології для моніторингу і контролю. Мета ініціативи – забезпечити швидке та організоване реагування на можливі загрози та надати належну підготовку учням.
Марія Сігетій запропонувала включити до плану роботи комісії на 2024 рік питання щодо проведення комплексного аналізу стану забезпечення якості освіти у закладах Закарпатської обласної ради, які відносяться до сфери освіти. Депутати підтримали також ініціативу департаменту соціального захисту населення ОВА щодо продовження терміну перебування в інтернатах осіб, яким виповнилося 35 років, оскільки більшість із них не мають альтернативного житла та непристосовані проживати самостійно. За словами керівника профільного департаменту Ольги Травіної, таким особам необхідно надати соціальну послугу підтриманого проживання, а також можливість самостійно заробляти кошти, як це практикується у європейських країнах. Таку ініціативу схвалила комісія та рекомендувала профільному департаменту напрацювати конструктивні пропозиції і надати на розгляд облради в установленому порядку.
У ході засідання члени комісії підтримали звернення Закарпатської обласної ради до Міністерства освіти і науки України щодо недопущення припинення функціонування
територіально відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти як суб’єктів ринку освітніх послуг, а також скерували інші пропоновані питання на розгляд президії облради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар