Від початку цього року на Закарпатті близько 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взяли на виховання ДБСТ і прийомні родини

грудня 04 / 2023

Цей показник збільшився вдвічі в порівнянні з 2022 роком.
У регіоні активно розвивають і підтримують усі сімейні форми виховання. Зокрема, створили новий дитячий будинок сімейного типу на Берегівщині, 7 прийомних сімей у Хустському та Рахівському районах, у Мукачеві та Іршаві. Також на Закарпатті знайшов прихисток один ДБСТ з Харкова.
📍Такі підсумки роботи в напрямку розвитку дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей у нашому регіоні підбили сьогодні в Ужгороді. Щорічне засідання круглого столу «Кожній дитині – родину!», який організувала Служба у справах дітей ОВА, об’єднав близько 90 учасників: керівників служб у справах дітей районних військових адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад ТГ, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей області, зокрема й з-поміж вимушених переселенців.
Учасників заходу привітали Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА, начальниця Служби у справах дітей обласної військової адміністрації Світлана Якімеліна та виконавча директорка благодійної організації «Неємія» Тетяна Мачабелі.
✔️ Петро Добромільський відзначив, що в непростий час закарпатці продовжують приймати у свої родини дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, опікуватися ними й дарувати свою любов:
💬 «Важко переоцінити важливість та необхідність справи, яку ви робите. Своєю чергою на рівні області у межах програми „Турбота“ ми продовжуємо фінансово підтримувати ДБСТ і прийомні родини: батькам-вихователям і прийомним батькам з-поміж новостворених дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей виплачуємо одноразову грошову допомогу в розмірі 100 та 50 тисяч грн відповідно».
☝️Як підкреслила начальниця Служби у справах дітей ОВА Світлана Якімеліна, зараз в області функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу і 54 прийомні сім’ї. Серед них – 9 ДБСТ, 8 прийомних сімей та 7 закладів, які перемістилися з інших регіонів. Загалом у сімейних формах виховання на Закарпатті сьогодні зростають 364 дитини.
Під час заходу учасники обговорили розвиток сімейних форм виховання в нашому регіоні впродовж 2023 року, зміни в чинному законодавстві, підтримку обласною військовою адміністрацією сімей, які взяли на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та інші актуальні питання.
🎁 Також у межах круглого столу відзначили батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей і передали їхнім вихованцям подарунки з нагоди прийдешніх свят.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар