Питання подальшої співпраці із румунськими партнерами обговорили в Ужгородській міськраді

листопада 22 / 2023


Робоча зустріч у межах проєкту «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре «Безпечні міста» відбулася нині в міськраді.

Як ми вже інформували, спільний проєкт два міста-побратими реалізовували із грудня 2019 року. Завдяки цьому в Ужгороді встановили ще 38 камер: 18 – оглядових та 20 – із функцією розпізнавання облич. Також придбали два відеосервери – один підтримує запис 128 оглядових камер відеоспостереження, другий підтримує 24 канали з функцією розпізнавання облич. Технологія дає можливість розпізнавати до 30 людей водночас, має бібліотеку із 30 тисяч облич та функцію тривоги за визначеними характеристиками (осіб, транспортних засобів чи номерних знаків).

Також завдяки грантовій програмі в Ужгородській міській раді створено Центр моніторингу громадської безпеки, отримали технічне оснащення для нього – 4 монітори та 2 комп’ютери.

Питання подальшої співпраці, можливої участі у спільних із румунськими партнерами грантових проєктах обговорили керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Василь Пинзеник, начальник відділу забезпечення системи відеоспостереження управління програмного та комп’ютерного забезпечення Ужгородської міськради Сергій Говалло та колегиз Румунії – директор Спільного технічного секретаріату міста Сучава Інгрід Букша, представники цього секретаріату Андреі Алекша, Аліна Іордаче та Даніела Переану.

До слова, доступ до системи відеоспостереження в Ужгороді мають правоохоронці, які щодня використовують її для розкриття правопорушень та пошуку осіб, які їх вчинили.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар