Делегація Ужгородської міськради відвідала румунське місто-побратим Сату-Маре

листопада 14 / 2023

З керівництвом румунського міста-побратима Ужгорода Сату-Маре зустрілася напередодні делегація міської ради – заступник міського голови Іван Завидняк, керуючий справами виконкому Василь Пинзеник та начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич.
Під час робочої зустрічі обговорили завершення поточних спільних транскордонних проєктів і можливість участі в наступних.
Детально зупинилися на проєкті «Розвиток транскордонної культури:відреставровані театри Сату-Маре та Ужгорода», який завершили спільно з румунськими партнерами. Як ми неодноразово інформували, над реалізацією впродовж трьох років працюють муніципалітет румунського міста Сату-Маре (головний партнер), виконавчий комітет Ужгородської міської ради та Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. братів Шерегіїв.
За цим проектом відреставрували приміщення Північного театру Сату-Маре та Малу сцену Закарпатського облмуздрамтеатру. В останньому також встановили нове сучасне звукове та світлове обладнання.
Під час спільної пресконференції Іван Завідняк подякував румунським партнерам за підтримку та можливість представити нашу культуру за межами країни, за всебічну підтримку й надану з початку широкомасштабної війни гуманітарну допомогу.
Йшлось і про подальший розвиток транскордонного співробітництва. Окрім того, ужгородці відвідали транскордонний театральний фестиваль, який проходить із 12 до 15 листопада у Сату-Маре. Учора на сцені Teatrul de Nord творчий труп Закарпатського облмуздрамтеатру показав виставу «Чіріклі», а сьогодні, 14 листопада, зіграє виставу «ОТВЕТКА», під час якої збирають кошти на підтримку128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар