З прикордонниками - військовослужбовцями попрацювали психологи

листопада 19 / 2023
ПСИХОЛОГІЧНЕ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ ПРИКОРДОННИКІВ, ЩО ПОВЕРНУЛИСЯ ІЗ ЗОНИ БОЙОВИХ ДІЙ

Аби вчасно попередити розвиток негативних змін, які можуть з’явитися у психіці учасників бойових дій, з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України систематично проводять заходи психологічної підтримки та допомоги. Вони включають як колективні та індивідуальні заняття з досвідченими психологами, так і організацію дозвілля військовослужбовців, екскурсійні та розважальні заходи.

З цією метою у Держприкордонслужбі триває реалізація проєкту з психологічної реабілітації та відновлення психологічної стійкості і боєздатності військовослужбовців. Цей проєкт здійснюється за підтримки Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну, у рамках Комплексного пакету допомоги Україні. Для його практичної реалізації запросили військових психологів громадського об’єднання “Ліга офіцерів” під загальною координацією Управління психологічного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України та Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Зокрема, цього тижня прикордонники Чопського загону, які нещодавно повернулися з зони бойових дій, взяли участь у тренінговій програмі «Психологічна реабілітація та відновлення психологічної стійкості в бойових умовах». Заняття проводили досвідчені психологи громадського об’єднання «Ліга офіцерів» на чолі з полковником запасу Олегом Скрипкіним, кандидатом психологічних наук, учасником бойових дій, автором численних робіт з військової психології.

Програма включала триденний курс теоретичних та практичних занять, метою яких було надання військовослужбовцям базових знань та формування практичних навичок з психологічного супроводу професійної діяльності. Прикордонників навчали, як долати гострі стресові ситуації, надавати першу психологічну допомогу та самодопомогу в бою та після бою, нормалізувати психоемоційний стан та розвивати стресостійкість. Для цього військовослужбовці опановували сучасні техніки та відпрацьовували різноманітні практичні вправи під керівництвом тренерів-психологів.

Тренінги такого спрямування проводяться у різних підрозділах Державної прикордонної служби України та завжди показують хороший результат.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар