На Закарпатті прикордонники вшанували пам'ять своїх побратимів

листопада 19 / 2023
ПРИКОРДОННИКИ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ СВОЇХ ПОБРАТИМІВ

Прикордонники Мукачівського загону вшанували пам'ять своїх побратимів Вадима Березенського, Василя Завадецького та Петра Кнігніцького.

Вадим Березенський загинув 5 років тому під час виконання службових обов’язків. Життя молодого офіцера, сина та батька двох маленьких дітей відібрав тютюновий контрабандист. У пам’яті та серцях тих, хто знав Вадима, він завжди житиме як чесний, щирий і вірний обов’язку офіцер, люблячий син та брат, турботливий чоловік та батько.
Сьогодні біля пам’ятника, встановленого на місці загибелі Вадима Березенського, протоієрей Іван Андращук - настоятель Свято-Успенського храму Пресвятої Богородиці Православної Церкви України відслужив заупокійну панахиду за невинно вбитим. Колеги прикордонника вшанували пам'ять свого побратима хвилиною мовчання.

Василь Завадецький загинув рік тому! Прикордонник виконував бойові завдання на Луганщині. Ціною власного життя Герой зупинив ворожу ДРГ та врятував своїх побратимів.
В день загибелі Василя Васильовича у його рідному селі Голинь, що на Івано-Франківщині, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці адміністратор парафії Анатолій Козак, сотрудник парафії Микола Хомин та військовий капелан Мукачівського загону Олег Сорока відслужили Божественну літургію за упокій воїна - героя Василя Завадецького
Прикордонники Мукачівського загону разом із рідними, близькими та односельчанами свого побратима відвідали могилу полеглого воїна, поклали квіти запалили лампадки та доєдналися до спільної молитви під час панахиди.

Петро Кнігніцький загинув 18 листопада 2022 року. З перших днів повномасштабного вторгнення Петро Євгенійович доєднався до війська. Останній бій воїна – прикордонника відбувся під Бахмутом.
Відвідати могилу свого побратима у селі Стеців на Прикарпатті, приїхали прикордонники Мукачівського загону, які пліч-о-пліч із Петром Кнігніцьким боронили Україну від ворога. Заступник начальника Мукачівського прикордонного загону з персоналу підполковник Роман Павловський довів наказ Голови Держприкордонслужби щодо зарахування Кнігніцького Петра Євгенійовича до списків особового складу Мукачівського прикордонного загону навічно.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих прикордонників.
Вічний спокій і вічна пам'ять захисникам України!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар