Як працює пробація та а Закарпатті? (відео)

листопада 19 / 2023


Ужгородець Едуард прийшов на реєстрацію в районний відділ Центру пробації. Зустрічає інспекторка, яка за ним закріплена. Починає спілкування. Засудженому 31 рік, одружений та має 7 дітей. Каже, це його основна мотивація не повертатися на злочинний шлях. Щоправда про злочин не говорить.

Засуджені з’являються у відділі пробації згідно індивідуального графіку. Залежить від виду злочину, покарання, особистих якосте. Здебільшого 2-3 рази на місяць. З ними працюють фахівці. Найбільше потребують психолога. У ході спілкування, психологиня дізнається про проблеми засудженого і, власне, чим йому можна допомогти. Тут засуджені отримують соціальний супровід і допомогу у налагодженні життя, вирішення проблем – усе, аби звести на нівець бажання здійснити злочин повторно! Долучаються також волонтери – на громадських засадах працюють з людьми.

Пів тисячі осіб наразі на обліку Ужгородського районного відділу Центру пробації краю. З них -15 неповнолітніх. До них – особлива увага фахівців. Забезпечують пробацію, як гуманну альтернативу позбавлення волі, у відділі майже два десятка працівників.

Після вступу у силу вироку, документ надходить у відділок і тоді починається робота фахівців із засудженим. 5-7% з практики відділу – такий рівень вчинення повторних злочинів. І це хороший результат, кажуть фахівці. Це і є пробація у дії!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар