Голова Закарпатської ОВА провів робочу зустріч із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини

листопада 08 / 2023

Голова Закарпатської ОВА провів робочу зустріч із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором.

До обговорення долучилася й народна депутатка, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, співголова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною Юлія Гришина.

На порядку денному – важливі питання двосторонньої співпраці.

☝🏻Під час зустрічі повідомив партнерів про те, що Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо національних спільнот, який є важливим для євроінтеграції України в ЄС і для нашого мультинаціонального регіону. Ми демонструємо, що рухаємося вперед у забезпеченні гарантій для національних спільнот в Україні відповідно до європейських стандартів та очікуємо підтримки від угорських партнерів.

Представили іноземній делегації проєкт Обласного реабілітаційного центру «4.5.0. Recovery centre», що передбачає глибоку реновацію будівлі та території колишнього пологового в Ужгороді. Запропонували угорцям стати партнерами проєкту разом з іншими країнами ЄС, які вже погодилися взяти участь у створенні нового сучасного простору відновлення й реабілітації захисників України.

Подякували угорським партнерам за нещодавню допомогу у вигляді медичного обладнання, яке спрямували в лікарні різних регіонів країни, а також за реалізовані інфраструктурні проєкти для ВПО, освіти й медицини.

Дякую пану заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини за цю підтримку. Продовжуємо розвивати наші 🇺🇦🇭🇺партнерські зв’язки на міжрегіональному рівні, які допомагають українцям долати наслідки збройної агресії країни-терориста.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар