Важливий крок для євроінтеграції нашої країни та врегулювання окремих питань національних спільнот, які особливо актуальні для мультинаціонального Закарпаття - Віктор Микита

вересня 21 / 2023



Важливий крок для євроінтеграції нашої країни та врегулювання окремих питань національних спільнот, які особливо актуальні для мультинаціонального Закарпаття.

Сьогодні Верховна Рада у другому читанні 318 голосами прийняла законопроєкт №9610 про внесення змін до Закону «Про національні меншини (спільноти) України», який ініціював Президент Володимир Зеленський.

Можемо впевнено сказати, що новий Закон є прогресивним і регулює реалізацію прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот), відповідно до положень Європейської конвенції з прав людини 1950 року, Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин 1995 року, Європейської хартії регіональних мов або мов меншин 1992 року, а також рекомендацій Венеційської Комісії.

Разом з представниками всіх національних спільнот, котрі проживають на Закарпатті, ми зробили велику роботу для формування реального пакету пропозицій до вдосконалення чинного законодавства.

Щиро дякуємо Президенту Володимиру Зеленському, депутатам Верховної Ради України й Уряду за підтримку цієї ініціативи, яка є важливою для нашого краю та громади. Ми ще на один крок ближче на шляху інтеграції до ЄС.

Віктор Микита
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар