Унікальну операцію здійснила команда лікарів Закарпатського кардіоцентру (відео)

листопада 06 / 2023
Унікальну операцію здійснила  команда лікарів Закарпатського кардіоцентру (відео)



Пацієнт – на операційному столі під анестезією, готова і команда лікарів Закарпатського кардіоцентру! Чекають фахівця з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. Хірург прибув спеціально, аби поділитися унікальним досвідом. Уперше на Закарпатті оперативно профілактували раптову смерть у пацієнта – виконали септальну міактомію.

Ось вона – причина раптової смерті під назвою Гіпертрофічна кардіоміопатія, усунувши яку людина зможе якісно жити. Захворювання – спадкове, передається з покоління у покоління. Про резонансні випадки раптової смерті – чуємо здебільшого у ЗМІ про відомих людей, про школярів, спортсменів. Така патологія зустрічається раз на півтисячі осіб.

Ще кілька спільних операцій для поглиблення навичок і закарпатські кардіохірурги зможуть виконувати такі операції на базі обласного кардіоцентру самостійно. Костянтин Руденко, переконаний, тут є все необхідне для цього – обладнання та професійна команда лікарів. Не тільки показав, а й розказав. Костянтин Руденко ділився досвідом з медиками закарпатського кардірцентру: як виявляти заховрювання, як скеровувати пацієнтів, як покращити діагностику, аби виявляти більше випадків і врятувати якомога більше людей.

Такими лекціями провідні фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова діляться і з кардіохірургами у інших регіонах України.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар