Обласний Центр кардіології та кардіохірургії підсилюють фахівцями Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова

квітня 06 / 2023

В обласній раді укладено тристоронню угоду між Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова у особі Василя Лазоришинця, Закарпатським обласним клінічним Центром кардіології та кардіохірургії у особі директора Романа Соскиди та Закарпатською обласною радою, як власником обласного комунального лікувального закладу у особі голови Володимира Чубірка.
За словами Василя Лазоришинця, Інститут протягнув руку допомоги для обласного Центру кардіології і підсилили його фахівцями високого рівня та за півтора місяці виконали 26 надскладних операцій. Серед них — розрив аорти, під час якого, як правило, людина у 90% випадків протягом доби помирає. Ми вчасно встигли взяти цього пацієнта і прооперувати протягом 13 годин. Таким чином, ми врятували життя 42-річному чоловіку.
Для порівняння, за увесь минулий рік виконано 79 операцій.
У рамках угоди, окрім трьох фахівців Інституту Амосова, які вже працюють в Ужгороді, Закарпатський обласний клінічний Центр кардіології та кардіохірургії буде підсилено ще трьома висококласними фахівцями та трьома анестезіологами.
Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова
Підписуйтеся на наші новини у Facebook: https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/
та читайте більше новин на нашому Telegram: https://t.me/PressZakrada
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар