Держмитслужба спільно з бізнесом продовжує роботу з впровадження програми АЕО: Що це таке?

листопада 06 / 2023
Держмитслужба спільно з бізнесом продовжує роботу з впровадження програми АЕО

📅 Протягом останнього тижня ще 4 підприємства отримали авторизації АЕО. Тепер в Україні 12 підприємств, які мають статус авторизованих економічних операторів.

Але по-особливому визначною подією минулого тижня стало отримання підприємством ТОВ «Укрпол» першої авторизації авторизованого економічного оператора «про підтвердження безпеки та надійності».

Наявність в Україні підприємств, які отримали таку авторизацію, є суттєвим кроком на шляху до укладання угод про взаємне визнання з іншими країнами, які запровадили в себе програму АЕО, зокрема з Європейським Союзом. Це дозволить в процесі укладання угоди про взаємне визнання провести сторонам аналіз та оцінку практичного застосування положень законодавства щодо авторизованих економічних операторів.

📑 Після укладання таких угод українські підприємства отримають можливість користуватися таким ж перевагами, якими користуються підприємства, в країнах з якими укладено такі угоди.

🤝 Крім цього, Держмитслужба співпрацює з підприємствами щодо отримання авторизацій на застосування спрощень, передбачених Митним кодексом України. На кінець жовтня було надано 69 таких авторизацій.

🎉 Вітаємо підприємства, які отримали авторизації, та дякуємо за плідну співпрацю.

Окремо хочемо висловити вдячність українському бізнесу, який, попри наслідки військової агресії рф, продовжує функціонувати та щодня доводить світу, що Україна готова бути частиною ЄС.

🏢 Для підприємств, котрі планують подавати заяви на отримання авторизацій, хотіли б нагадати, що важливим елементом отримання позитивного результату є проведення підприємством самооцінки і заповнення відповідної анкети з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2022 № 1092.

ℹ️ Детально щодо отримання статусу авторизованого економічного оператора за посиланням https://customs.gov.ua/deiaki-pitannia-funktsionuvannia-avtorizovanikh-ekonomichnikh-operatoriv
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар