Михайло Рівіс: Книга – вічна в часі і підтвердженням тому є Біблія, яка передається із покоління в покоління

вересня 18 / 2020
Михайло Рівіс: Книга – вічна в часі і  підтвердженням тому є  Біблія, яка передається із покоління в покоління
Сьогодні, 18 вересня , голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс узяв участь у відкритті унікальної виставки-ярмарку «Книга-фест -2020”, яке відбулося у парку Малий Галагов в Ужгороді .

Серед учасників – голова ОДА Олексій Петров, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, видавці, письменники, митці.

Звертаючись до присутніх, Михайло Рівіс від імені депутатів облради та від себе особисто привітав видавців та авторів книг, які презентують твори на цьогорічній виставці. Та зазначив, що книга – це рушій цивілізації, жоден електронний документ не буде жити так довго, як книга. Вона вічна в часі і підтвердженням тому є Біблія, яка передається із покоління в покоління, шанується родинами, громадами, народами, де закладені духовні та етичні підвалини розвитку людства. Тож надзвичайно важливо те, аби традиції книговидання зберігалися і примножувались новими здобутками. Тому Закарпатська обласна рада разом із Закарпатською облдержадміністрацією виділяють кошти з обласного бюджету в рамках реалізації заходів Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2018 – 2020 роки», популяризуючи високодуховну, суспільнозначиму книгу краю. І приємно те, що закарпатські письменники беруть участь у всеукраїнських конкурсах, де успішно перемагають у різних номінаціях, здобуваючи високе визнання на широких українських просторах. Влада краю й надалі підтримуватиме крайове письменство, яке своєю працею допомагає теперішнім і прийдешнім поколінням знати історію рідного краю, традиції, звичаї, сприяє утвердженню високих і моральних духовних цінностей в суспільстві», – наголосив М.Рівіс. Та побажав всім мирного неба, злагоди, великого щастя. «Нехай все у вашому житті буде, як бажаєте, і нехай все буде книга- фест», – мовив Михайло Михайлович.

Авжеж, Закарпаття має ким пишатися: шістьом письменникам нашого краю присуджено Національну премію України імені Тараса Шевченка; є лауреати Всеукраїнських премій: імені Лесі Українки та імені Зореслава; обласних премій: імені Федора Потушняка, імені Петра Скунця, імені Олександра Духновича та ін.

Тож і цього разу голова журі оголосила підсумки конкурсу «Мистецтво книги», де змагалися видавці краю.

Присутні мали змогу оглянути стенди з книжковими новинками, поспілкуватися з їх авторами та придбати книги.

Ярмарок триватиме два дві, тож бажаючі матимуть змогу долучитися до свята.
Михайло Рівіс: Книга – вічна в часі і  підтвердженням тому є  Біблія, яка передається із покоління в покоління
Михайло Рівіс: Книга – вічна в часі і  підтвердженням тому є  Біблія, яка передається із покоління в покоління

Пресслужба облради
Категорія : Релігія


Залишити Коментар