Прикордонники Мукачівського загону вшанували пам‘ять Роберт Кіса

жовтня 14 / 2023
Прикордонники Мукачівського загону вшанували пам‘ять Роберт Кіса

Вчора прикордонники вшанували пам'ять полеглого побратима Роберта Кіса.
12 жовтня дев’ята річниця смерті прикордонника. До могили прикордонника його рідні та колеги поклали квіти, а священик Мукачівської греко-католицької єпархії Андрій Алексеєв відслужив за полеглим Героєм заупокійну літію.

У 2014 році, після нападу Росії на Україну, мукачівець Роберт Кіс добровільно пішов служити до лав Держприкордонслужби. Вже невдовзі прикордонник у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури вибув боронити східний кордон України.

Підрозділ у якому проходив службу Роберт, розташовувався в місті Новогродівка Донецької області. 10 жовтня 2014 року персонал розвідувальних груп ОБПК, повертався з занять, які проходили у селищі Велика Новосілка.
У районі селища Оленівка Мар’їнського району Донецької області колона потрапила в засідку та була обстріляна проросійськими бойовиками. Роберт не розгубився, відкрив вогонь у відповідь. У перестрілці його двічі поранили, одна куля зайшла в стегно, друга відрикошетила від бронежилета та увійшла в живіт. Пораненого прикордонника відвезли в лікарню в місто Волноваха, де лікарі в реанімаційному відділенні два дні намагалися врятувати йому життя.

Глибоко сумуємо з приводу цієї трагічної втрати та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна і світла пам'ять!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар