Куди звертатись, якщо ви стали жертвою домашнього насильства?

вересня 19 / 2023

Поліція (до територіального органу поліції або за телефоном 102).
✔️ Отримати притулок, соціально-психологічну, правову допомогу (Закарпатська область): капітан поліції, старша інспекторка з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини
(0312) 69 56 48 (Тетяна Щерба)
✔️ Центри безоплатної правової допомоги (контакти центрів на сайті legalaid.gov.ua).
✔️Центри соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді (у Центрах можна отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги і консультації та допомогу. Контакти можна знайти на сайті Міністерства соціальної політики msp.gov.ua).
✔️ Служби у справах дітей (якщо від насильства страждають діти або вони є свідками можна звернутися до Служби для надання психологічної допомоги та захисту прав дітей).
✔️ Притулки для постраждалих від домашнього насильства (якщо через ситуацію насильства постраждалій особі немає де
жити, вона може отримати тимчасове житло у притулку).
✔️ Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги (контакти можна знайти на сайті Міністерства соціальної політики msp.gov.ua).
✔️Кризові центри (у Центрах надають юридичну, психологічну та інші види допомоги, як постраждалим від насильства, так і особам котрі вчинили насильство, наприклад у центрах можна пройти програми, які допомагають кривдникам контролювати агресивну поведінку).
✔️Громадські та релігійні організації (у більшості регіонів є громадські та релігійні організації, які надають юридичні та психологічні консультації особам, які зазнають домашнього
насильства).
✔️Медичні установи (за місцем проживання або за телефоном 103).
Нагадаємо, в Україні за номером 1547 та 116 123 з мобільного або 0 800 500 335 зі стаціонарного цілодобово та безкоштовно діє гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар