Пріоритетні пункти пропуску та реформування медицини обговорено з румунськими партнерами

вересня 01 / 2023
Пріоритетні пункти пропуску та реформування медицини обговорено з румунськими партнерами

У ході візиту представників облради у Румунію відбулася зустріч із заступником пріматора Сату-Маре Аделіном Крістіаном Гіарфажем.
Заступник голови облради Василь Дем’янчук насамперед подякував румунським колегам, а в їх особі й усьому румунському народові за підтримку у боротьбі України з країною-агресором, та висловив сподівання у поглибленні співпраці між Закарпаттям та прикордонними регіонами Румунії. У ході зустрічі сторони обговорили шляхи розвитку прикордонної інфраструктури, зокрема створення нових пунктів пропуску між двома країнами. Наголошувалося, що новий міжнародний пункт пропуску через українсько-румунський кордон незабаром з’явиться між населеними пунктами Біла Церква (Україна) та Сігету-Мармацієй (Румунія), які розділяє річка Тиса.
Також йшлося про впровадження спільних транскордонних проєктів у галузі охорони здоров'я, розвитку медицини, поліпшення комунікації між лікарями різних медичних напрямків та сприяння цьому з боку представників влади. Голова профільної комісії обласної ради Ольга Олексик, як керівник підрозділу Обласної клінічної лікарні зі свого боку внесла слушні практичні рекомендації, пов'язані з реформуванням медицини та спрямовані на ефективний підхід до кожного пацієнта, особливо військових, котрі потребують нині якісної реабілітації. Наприкінці робочого візиту Василь Дем'янчук відвідав Український ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сигіт — єдиний навчальний україномовний заклад в Румунії, куди передав книги для навчання учнів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар