Закарпатці у парламенті Румунії підсумовують рік війни в Україні

лютого 28 / 2023
🇷🇴🤝🇺🇦 Закарпатці у парламенті Румунії підсумовують рік війни в Україні

У Бухаресті підходить до завершення зустріч українців та друзів України у Румунії на тему: «Рік війни в Україні — початки, еволюція та перспективи» за участю народних депутатів України, керівництва Союзу українців Румунії, депутатів та сенаторів верхньої палати румунського парламенту і представників прикордонних областей України й Румунії.
Закарпаття на зустрічі представляли заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами облради, депутат облради Мирослава Ливч, військовий ЗСУ, депутат облради Федір Шандор, директор Хустської спецшколи Жанна Микитюк та заступник голови Виноградівської територіальної громади Віталій Любка.
Під час виступу у парламенту Румунії з цієї нагоди Василь Дем’янчук зауважив: «Щира подяка румунам та представникам Союзу українців Румунії за те, що одними з перших підклали плече, коли українці з різних куточків країни втікали від війни за кордон. Уряду Румунії — за те, що допоміг зброєю та її транзитом. Ця допомога дуже важлива і показує, що Євросоюзу не байдужа доля Україні… Перебуваючи неодноразово на фронті з допомогою для наших військових, довелося на власні очі бачити наслідки російської агресії: вщент зруйновані села, розбиті будинки, понівечені життя і сім’ї. Це все треба зупиняти спільно, надавши Україні зброю. Зупиняти ворога, зупиняти війну, щоб зупинити цей біль. Маємо бути разом до Перемоги!».
У свою чергу Федір Шандор зазначив: «Румунія чудово знає, що таке поганий сусід росія. Румунію не треба у цьому переконувати, адже через агресора, який нині напав на Україну, вона свого часу втратила частину своєї території. Якщо говорити про підтримку, то сьогодні варто згадати і румунів із Тячівського району Закарпатської області, котрі разом з нами воюють проти російських окупантів у 101 бригаді, що сформована на базі закарпатської тероборони. Також, користуючись нагодою, хочеться сказати три дякую: дякую Румунії, дякую румунському народу та дівчатам із Сату-Маре за смачну бринзу для ЗСУ».
Про тісні контакти із сусідньою країною, підтримку та співпрацю розповіла керуюча справами Мирослава Ливч: «Закарпаття має давню спільну історію з Румунією. Приємно констатувати, що сьогодні разом із нашими сусідами ми не лише наближаємо Перемогу України, але і ще більше наближаємо Україну до Румунії. Так сусідство Закарпаття з повітом Сату Маре Румунії дозволило попри війну продовжити реалізацію ряду спільних проєктів з розвитку освіти, медицини та розбудови прикордонної інфраструктури. Окремо хочеться висловити вдячність Союзу українців Румунії, які сьогодні на високому рівні презентують підтримку України і які з початком війни розселили у домівках членів організації тисячі українців, тисячам допомогли з логістикою, харчами та всім необхідним. Упевнена, з такими сусідами перемога буде за нами!».

Підписуйтеся на наші новини у Facebook: https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/
та читайте більше новин на нашому Telegram: https://t.me/PressZakrada
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар