Священник греко-католицької церкви на Закарпатті попросив пробачення (ВІДЕО)

серпня 07 / 2023

Священник Роман Курах попросив пробачення за те, що наприкінці богослужіння в Хрестовоздвиженському греко-католицькому Катедральному соборі закликав вірян молитися за “примирення двох народів”.

Чоловік також пояснив, чому назвав росіян прекрасним народом.

Відео з вибаченням опублікував у своєму Youtube-каналі синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко.

На відео Юстин Бойко із Романом Курахом спілкувалися про інцидент, який трапився 6 серпня в Хрестовоздвиженському греко-католицькому Катедральному соборі. Тоді Роман Курах під час богослужіння просив, щоб Господь “примирив ці великі два народи — України і Росії”.

Роман Курах попросив пробачення
“Я хочу просити пробачення за вчорашній інцидент, який стався у кінці літургії. Я визнаю, це вийшло спонтанно і я цього не планував. Це в кінці літургії сталося. Я вже дякував за всіх, присутніх в святій літургії, за всіх, за кого молилися на літургії. І в цей момент я сказав і про народ Росії”, — розповів священник.

Роман Курах додав: “Я зрозумів, що у контексті війні це робити дуже небезпечно і це є помилка. Можливо, я мотивувався тим, що коли вчився у Європі, бачив як народи що ворогували між собою, в історії, потім Господь давав їм духа єдності, любові та примирення. Десь така була моя мотивація, бажання, що колись, у майбутньому, Господь може примирити будь-який народ”.



Священник пояснив, чому росіян назвав прекрасним народом
Роман Курах також пояснив, чому сказав “прекрасний народ Росії”.

“Можливо це пов’язано з тим, що вивчаючи святе письмо, для мене людина як вінець сотворіння. І люди, яких бог сотворив, є прекрасні для Господа. Це було моєю підставою, причиною, чому я згадав цей термін, прикметник у відношенню до цих обидвох народів”.

Я дякую, що підказали мені. Гадаю, що це є зараз небезпечно, непотрібно і помилково. І тому я за ці слова прошу пробачення у кожного із Вас, кого я зранив. Я не хотів, справді, нікого зранити, абсолютно нікого”, — додав священник.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар