Депутата Закарпатської облради Івана Синетара обрано віце-президентом ІСС Ukraine з відбудови України

квітня 12 / 2023



Важливий напрямок очолив підприємець, громадський діяч та депутат Закарпатської облради Іван Синетар в Українському національному комітеті Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).

Сьогодні голова Закарпатської облради Володимир Чубірко привітав колегу-депутата.
«Закарпаття стало надійним тилом не лише для ВПО, але і для бізнесу, тому справа, яку доручили пану Івану нині — надважлива для нашого регіону. По-друге, після нашої перемоги, роботи з відбудови по всій Україні буде чимало», — зауважив голова облради.

«Відомо, що за минулий рік Закарпаття є показовим регіоном щодо роботи з ВПО та релокованим бізнесом. Багато пілотних проектів запроваджуються саме на цій території, а потім імплементуються в інші регіони. Наприклад модульні будиночки за швидко споруджувальною технологією, прийом релокованих підприємств… І треба розуміти, що Закарпаття – найзахідніший унікальний регіон з 4-ма кордонами, тобто найбільш тісніші зв’язки з найближчими членами ЄС. Ці напрацювання Закарпаття на рівні ЄС – ЄОТС ТИСА, якого нема в інших областях України. Це все є підгрунтям того, що пілотні проекти будуть проходити саме на Закарпатті. Для цього планується створити Західне регіональне представництво, яке буде об’єднувати, координувати діяльність всіх західних областей, оскільки вони найперші найбільш привабливі для міжнародного бізнесу і інвестицій. Загалом Західна Україна має унікальний шанс розпочати відбудову України, яка стартує не у день закінчення війни, вона, фактично, вже розпочалася. Тобто, відбудова України не розпочнеться у день нашої перемоги, вона вже розпочалася. Тому я щиро вдячний керівництву цієї організації, яка запропонувала мені як вихідцю із Закарпаття очолити напрямок відбудови України», — зауважив Іван Синетар.

До слова, Іван Синетар – підприємець, політик, громадський діяч. Депутат Закарпатської обласної ради VIІI скликання. Має дві вищі освіти – спеціальність інженера-експерта і кваліфікацію магістра міжнародних економічних відносин.

На громадських засадах працював радником міського голови Ужгорода та радником голови Закарпатської обласної ради з питань транскордонної співпраці, економічного розвитку та інвестицій. Більше 15-ти років займається приватним підприємництвом у сфері будівництва та девелопменту – зведення житлових будинків, реконструкції та капремонту спортивних та культурно-історичних об’єктів.

Довідково:
Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) — перший національний комітет на території країни, створений у 1998 році, і сьогодні об’єднує національні підприємства та компанії-нерезеденти, які представляють великий та середній бізнес. ICC Ukraine — єдина організація, яка отримала статус спостерігача при ООН відповідно до Рішення 71 сесії Генеральної Асамблеї ООН.

А власне міжнародна торгова палата — найстаріша бізнесова організація світу, створена у 1019 році, об’єднує більше ніж 6,5 млн. фірм, підприємств, величезну кількість інвесторів та має представництва у 162 країнах світу.

Підписуйтеся на наші новини у Facebook: https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/
та читайте більше новин на нашому Telegram: https://t.me/PressZakrada
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар