У карпатські річки випущено понад 3,7 тис мальків струмкової форелі

травня 12 / 2023
У карпатські річки випущено понад 3,7 тис. мальків струмкової форелі

📍 У межах Закарпатської та Львівської областей відбулися зариблення річок Карпатського регіону.

🐟 Так, на Закарпатті за рахунок компенсаційних коштів підприємств, які здійснюють роботи на землях водного фонду, зариблено р. Тиса. До водойми випущено 2081 екз. мальків струмкової форелі.

📌 Водночас рибні запаси р. Стрий на Львівщині поповнилися 1702 екз. мальків цього виду лососевих. Вселення здійснювалося за рахунок коштів одного з місцевих підприємств.

ℹ️ В обох випадках середня наважка рибопосадкового матеріалу становила близько 3 грам. Зарибок вирощено на приватному форелевому господарстві у Закарпатській області.

🧑‍✈️ Вселення водних біоресурсів здійснювалися під контролем комісій у складі представників відповідних рибоохоронних патрулів Держрибагентства.

🍀 Водночас для покращення умов відтворення водних біоресурсів рибоохоронцями встановлювалися штучні нерестовища. Зокрема, Вінницьким рибоохоронним патрулем Держрибагентства спільно з користувачами, які здійснюють діяльність в умовах режимів СТРГ, виготовлено і встановлено 350 нерестових гнізд на Ладижинському водосховищі та 200 – на Дмитренківському водосховищі.

✅ Крім того, рибоводно-меліоративні роботи з виготовлення та встановлення штучних нерестових гнізд проведено Чернівецьким рибоохоронним патрулем. Так, на Дністровському водосховищі всього було встановлено 50 штучних нерестовищ.

☝️ Мета проведених акцій – підвищити ефективність відтворення водних біоресурсів. Штучні нерестовища встановлювалися переважно в тих місцях, де відсутні природні нерестові площі. Виготовляють нерестові гнізда зі зрізаних кущів та хвойних гілок, на яких відкладають ікру короп, карась, лящ, плітка та інші аборигенні мешканці українських водойм.

🔍 У подальшому рибоохоронці стежитимуть за станом відкладеної ікри та промиватимуть нерестові гнізда від мулу і водоростей.

Слідкуйте за перебігом нерестової заборони і не тільки, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства 👉 https://t.me/dargme і будете в курсі всіх актуальних подій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар