Днями лісівники державних підприємств Закарпатського ОУЛМГ поповнили мальками рибин місцеві водойми

вересня 30 / 2022

ДП «Ясінянське ЛДГ»
Керуючись рекомендаціями знавців іхтіофауни, єгерською службою підприємства відбулось вселення мальків форелі у гірських потічках лісництв, де рідкісні види краще приживуться та у перспективі дадуть позитивний кількісний результат і примножать річкову іхтіофауну Українських Карпат. З початку 2022 року у гірські струмки вже випущено 15 тис. мальків форелі струмкової, форелі райдужної та лосося дунайського. Надійним партнером лісгоспу у штучному зарибленні річок є Державне агентство меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.
📍ДП «Мокрянське ЛМГ»
Лісівники підприємства поповнили місцеву річку Тересву лососем дунайським, випустивши в неї близько 3 тис.шт. мальків. Така акція проводиться вже декілька років поспіль і має на меті збільшити популяцію червонокнижної риби у гірській річці.
📍ДП «Брустурянське ЛМГ»
Червонокнижною фореллю струмковою сьогодні поповнились притоки річок в Турбатському та Плайському лісництвах. Лісова охорона випустила у водотоки близько 25 тис. рибин. За словами лісівників, період приживлюваності мальків дуже різний- в перший рік після зариблення залишається біля 70% форелі, на другий рік- близько 50-ти % і тільки на 3-ій р.- 30-40%. Приживлюваність риби залежить від багатьох природніх факторів.
📍ДП «Свалявське ЛГ»
Лісівниками було проведено зариблення русел потоків Росішний , Оса та інших притоків річки Вича у Н.Воловецькому лісництві. На поповнення річкової фауни знадобилось 13 тисяч мальків форелі струмкової (Salmo trutta), з яких 6 тис.шт. запустили у Н.Воловецькому лісництві, а інші – в Підполозянському та Пашківецькому лісництвах.
☝️Важливо:
Після зариблення, аби форель прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар