Голова Рахівської РДА взяв участь у нараді-навчанні щодо ведення вівчарства

квітня 26 / 2023


Голова Рахівської РДА взяв участь у нараді-навчанні щодо ведення вівчарства

Взяв участь у нараді-навчанні щодо ведення вівчарства з використанням кращих практик, опрацювання першочергових потреб вівчарів, яка відбулася в Ясінянській територіальній громаді, за участі представників департаменту агропромислового розвитку, керівництва та працівників Ясінянської, Богданської, Рахівської ТГ, ГО “Асоціація вівчарів Закарпатської області” (Юрій Лепей), ГО “Асоціації вівчарів” (Василь Стефурак), громадська спілка “Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” (Олександр Мартин), власники овець.
Василь Стефурак — голова “Асоціації вівчарів”, який є ініціатором створення центру підтримки та розвитку вівчарства, а також володар титулу “Кращий вівчар України” провів навчання та поділився важливими аспектами стану вівчарства, перспективами його розвитку, яке має можливості для виходу на новий рівень, також, наголосив на необхідності виведення нових порід які б відповідали світовим вимогам за якістю м'яса, шерсті молока та були пристосовані до українських умов утримання.
Також, участь в даному заході взяли Тарас Антонюк — національний експерт з географічних зазначень та розвитку ланцюжків доданої вартості, Річард Розвадовскі — ключовий експерт з розвитку сільських територій, які поділилися інформацією про роботу свого проєкту з розвитку вівчарства.
Окрім навчання відбулася презентація Статуту комунальної установи “Центр підтримки розвитку вівчарства” Закарпатської обласної ради який презентував Віктор Тереля — заступник директора департаменту агропромислового розвитку.
Обговорили й низку проблемних питань у розвитку вівчарства, які пов'язані із застарілим обладнанням, відсутністю переробки та інші.
Переконаний, що реалізація запропонованих заходів забезпечить нарощування економічного потенціалу виробництва продукції вівчарства та дозволить значно підвищити ефективність діяльності виробників цієї галузі.
Дякую усім за цікаву, конструктивну та результативну зустріч.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар