У Чинадіївській ТГ, попри закон президента про декомунізацію, продовжує існувати музей з радянською символікою

квітня 26 / 2023

У Чинадіївській ТГ, попри закон президента про декомунізацію, продовжує існувати музей з радянською символікою.

На вході висить інформація з цінами про вхід, графіком роботи, а двері відчинені та зайти може кожен. У середині знаходиться піч, знаряддя праці, вишиванки, одяг та взуття тих часів, веретено, перо для письма, радянська символіка, елементи одягу військових, відзнаки, портрети, кімната з муляжами тварин, птахів, змій, історичні плакати з прославлянням армії радянських часів, вивіски з описами історії, карти, та багато іншого. За роз’ясненням чому такий об’єкт і досі існує у громаді звернулись до старости. Як каже Юрій Русин, музей планують переформатувати під іншу тематику, але до закінчення війни це зробити не вважає за необхідне. Переобладнати музей планували ще до початку повномасштабного вторгнення, але не мали такої можливості, тому на даний час приміщення знаходиться в занедбаному стані.

Староста округу каже, об’єкт не функціонує. На питання чому він навіть не закритий від людських очей – каже, музей не охороняють, а замок зламали люди. Цікаво, що і досі біля входу навіть є ціни на вхід та і відвідати його можна, щоправда без гіда.

Прикро, що певні посадовці, не розуміють чому цей об’єкт у час війни не мав би бути у такому відкритому доступі і що таке процес декомунізації загалом.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар