До старту першого благодійного забігу з перешкодами StrongRace в Ужгороді залишилося 5 днів

квітня 26 / 2023

Як пройде спортивний івент уже цієї неділі, які перепони долатимуть учасники на шляху до фінішу, розповіли на брифінгу в обласній військовій адміністрації.
Раніше такі забіги проводили у Виноградові, а цього року формат заходу розширили, оскільки в регіоні триває активна робота з підготовки населення до національного спротиву. Тому івент спортивний і водночас військово-патріотичний, повідомив Шинкарюк Ігор - заступник голови Закарпатської ОДА.
💬 «Забіг з перешкодами організовуємо на підтримку Обласного центру підготовки населення до національного спротиву, який нещодавно запрацював на території Закарпаття. Важливо, щоб кожен умів себе захистити, надати медичну допомогу, розумів елементарні деталі військової справи, щоб у разі потреби весь наш край зміг діяти злагоджено», – наголосив заступник очільника області.
За його словами, учасники забігу долатимуть смугу перешкод, котра нагадує ту, яку під час підготовки проходять бійці ССО України та інших країн.
☝️Захід відбудеться з дотриманням всіх безпекових вимог, громадський порядок забезпечуватимуть правоохоронці, працюватимуть медики, а вздовж дистанції встановлять кілька точок гідратації.
До організації та проведення заходу долучилося й керівництво обласного центру. Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай висловив сподівання, що забіг пройде успішно, а в майбутньому всі міста Закарпаття підтримають цю ініціативу. Також він зауважив, що зараз продовжується сезон цвітіння сакур, тож це буде ще одна чудова нагода привернути увагу туристів до підтримки наших військових.
Волонтер й організатор благодійного забігу StrongRace Даніель Козлович нагадав, що для участі потрібно попередньо зареєструватися ➡️ https://bit.ly/3ndwpHX. Це можуть зробити всі охочі віком від 18 років. На учасників івенту чекають 7 км із 15 перешкодами.
«Коли від обласної військової адміністрації надійшла пропозиція провести забіг в Ужгороді, ми одразу погодилися. Поки в країні триває війна, це буде благодійний забіг. Усі зібрані кошти ми передамо Збройним силам України, а це знову ж таки – можливість допомогти нашій армії і провести крутий спортивний захід в Ужгороді», – наголосив Даніель Козлович.
🫶 На брифінгу також зауважили, що забіг вийде на всеукраїнський рівень, адже об'єднає людей з різних регіонів. Учасники, зокрема, будуть переносити різну вагу, долати водні перешкоди, кидати списа, кантувати колеса, лазити по канатах, підійматися на гору тощо.
📍 Чекаємо на всіх охочих на пл. Театральній в Ужгороді у неділю, 30 квітня.
О 9:30 розпочнеться реєстрація учасників, а забіг першої групи – о 12:30.
До зустрічі на старті 👋
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар