Про безбар’єрність як новий освітній простір говорять сьогодні у Хусті

березня 30 / 2023

Сьогодні, 30 березня, стартував ІІ науково-методичний семінар із міжнародною участю для керівників закладів спеціальної освіти та інклюзивно ресурсних центрів на тему: «Новий освітній простір. Безбар’єрність». Захід проходить на базі Хустської спеціальної школи І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради. Участь у заході беруть: представники Українського державного університету ім. М. Драгоманова, інклюзивно-ресурсних центрів та спецшкіл Закарпатської області, спеціальних шкіл Івано-Франківської та Львівської областей, посадовці мерії міста Ардуд повіту Сату-Маре ( Румунія), Сату-Марська повітова філія Союзу українців Румунії, Центр інклюзивної освіти Сату-Маре та ін.
Модерує зустріч директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА Мар’яна Марусинець.
Привітала учасників заходу керуюча справами Закарпатської облради, депутатка облради Мирослава Ливч, яка від імені голови ради Володимира Чубірка та усього депутатського корпусу подякувала педагогам за щоденну відповідальну працю, а румунським гостям - за активне співробітництво. «Дякую партнерам із Румунії, які з перших днів війни допомагають українцям долати труднощі, пов’язані зі збройною агресією рф, та дружньо відчинили двері своїх домівок, надали прихисток біженцям. Переконана, що у тісній співпраці реалізовуються ініціативи, завдяки яким наші дітки, що потребують особливої уваги, матимуть змогу отримати якісну корекційну підтримку», - зазначила посадовець та побажала учасникам семінару плідної дискусії та нових ідей.
В.о директора Хустської спецшколи І-ІІІ ступенів Жанна Микитюк презентувала роботу спецшколи та розповіла про плани на майбутнє.
У ході заходу підписали угоду про партнерство та співпрацю Хустської спеціальної школи І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради та Шкільного Центру інклюзивної освіти Сату-Маре, Румунія. Також Меморандум про взаєморозуміння із мерією міста Овіду повіту Сату-Маре та договір про співпрацю із держуніверситетом ім. М. Драгоманова.
Учасників семінару вітали також Хустський міський голова Володимир Кащук, мер міста Ардуд повіту Сату-Маре Овіду Маріуш Дума.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар