Закарпатська обласна рада укладе угоду про співробітництво з Пряшівським самоврядним краєм Словаччини

березня 30 / 2023
🇸🇰🤝🇺🇦 Закарпатська обласна рада укладе угоду про співробітництво з Пряшівським самоврядним краєм Словаччини

Про це сьогодні у Пряшеві домовилися голова Закарпатської облради Володимир Чубірко та заступник голови Пряшівського самоврядного краю Штефан Біляк.

Документ планується укласти найближчим часом на основі Договору про добросусідство, дружні відносини і співробітництво між Україною та Словацькою Республікою від 29 червня 1993 року з метою розвитку міжрегіонального партнерства і підтримки процесу європейської інтеграції.
Штефан Біляк висловив переконання, що співпраця між регіонами сприятиме поглибленню дружніх стосунків, міжлюдських контактів та розвитку транскордонного співробітництва між Словаччиною та Україною.
Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, у свою чергу, зауважив на актуальності документу, особливо зважаючи на міжурядову ініціативу зі створення між обома країнами європейського об'єднання територіального співробітництва (ЄОТС).
Об'єктом Угоди має стати розвиток співробітництва у таких галузях, як
промисловість, сільське господарство, транспорт і торгівля, наука і дослідження, освіта і спорт, охорона здоров'я, культура і мистецтво, розвиток туризму, охорона навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів, органи місцевого самоврядування обласного та місцевих рівнів. Prešovský samosprávny kraj
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар