У облраді вирішували подальшу долю Домбоківської спецшколи-інтернату

вересня 20 / 2022

Про те, яким чином надалі функціонуватиме Домбоківська спецшкола-інтернат І-ІІ ступенів для дітей, що потребують інклюзії, сьогодні вирішували на нараді під керівництвом голови Закарпатської облради.
Нині у спецшколі проживає і навчається 55 дітей-сиріт, яких разом із вихователями та іншими працівниками на початку березня 2022 року евакуювали із комунального закладу «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» міста Дніпра. Наразі харчування дітям організовують небайдужі волонтери, а комунальні послуги – за рахунок обласного бюджету. Отож, із метою врегулювання питання фінансування, сторони обговорювали механізм відшкодування коштів за перебування дітей у закладі. Адже у бюджеті міста Дніпра передбачений ресурс на ці цілі.
Володимир Чубірко зазначив, що наш пріоритет – забезпечення повноцінного життя, навчання і виховання дітей. І обласна рада діятиме та вживатиме усі можливі заходи, щоб дітки, які змушені були покинути своє рідне місто, почувалися у Закарпатті у безпеці та комфорті. Тому із початку війни, наш край гостинно відчинив двері переселенцям та закладам, де навчаються дітки, що потребують особливої уваги і турботи. Звертаючись до керівника Центру Тетяни Науменко, очільник облради порекомендував врегулювати це питання, в установленому порядку, із міським головою м. Дніпра.
Очільник облради також ініціює об’єднати спільні зусилля посадовців навколо цих двох закладів в один комунальний заклад, у якому проводитиметься повноцінне інклюзивне виховання і навчання дітей, відповідно до норм освітнього закладу такого типу. З огляду на це, учасники наради обговорили механізм відновлення роботи Домбоківської спеціалізованої школи в умовах сьогодення.
Відтак, за підсумками засідання – буде напрацьовано пропозиції щодо вироблення механізму подальшої ефективної роботи спеціалізованої школи у селі Домбоки.
Участь у нараді узяли: заступник голови облради Андріана Сушко, керуюча справами облради, депутатка Мирослава Ливч, начальник Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради Антон Громовий, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ЗОВА Мар’яна Марусинець, в. о. директора Домбоківської спецшколи Любов Лавер, директор КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра» Дніпровської міської ради Тетяна Науменко та ін.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар