В освітніх закладах проведено уроки з нагоди Всесвітнього дня Води

березня 22 / 2023


Щорічно 22 березня людство відзначає Всесвітній день води, запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. У цей день у всьому світі проходять заходи присвячені важливості збереження та дбайливому ставленню до водних ресурсів.
Вода – основа життя, без якої неможливе існування жодної з відомих форм живих істот та рослин.

Основні цілі проведення Всесвітнього дня водних ресурсів:
– сприяти вжиттю відповідних заходів для розв’язання проблеми забезпечення населення питною водою;
– інформувати суспільство про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому;
– залучити до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.
На виконання доручення Держводагентства від 21.02.2023р. № 824/9/13/11-23 щодо відзначення Всесвітнього дня води, ключовою тематикою якого, цього року є «Прискорення змін» Тячівське міжрайонне управління водного господарства запланували та проводять заходи з нагоди цієї події.

В ліцеї м. Тячів та школі с. Косівська Поляна Рахівського району були проведені тематичні уроки. 22 березня дає унікальну можливість нагадати всім про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства.
Ці уроки мали би допомогти поглибити розуміння учнів щодо проблем пов’язаних з водними ресурсами, так і шляхів їх подолання у цій сфері. Саме про це говорили на уроці в Тячівському ліцеї ім. Ш.Голоші. Учні з зацікавленістю слухали лекцію а згодом долучились до обговорення питань, які їх цікавили. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на дії у рамках загальної теми. Щороку в цей день озвучується нова проблема, пов’язана із забрудненням водних ресурсів на планеті й лунає заклик до її розв’язання.
Але основні цілі проведення свята залишаються незмінними. Воду потрібно берегти, адже щороку її стає дедалі менше, мається на увазі чистої прісної води.

В Косівсько-Полянського ЗЗСО I-III ступенів №1 Тетяна Охват вчитель з фахівцем Тячівського МУВГ Ольгою Ігнатюк, провели урок на тему «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі». Урок був цікавим та насиченим. Учням розповідалося про роль води в житті людини та природи. Вони із зацікавленням слухали та наводили власні приклади економного використання води. Захід продовжився на подвір’ї школи, біля струмочку, де учні грали в пізнавальну гру «Правила поведінки біля води».
Загалом, учні активно провели час, багато дізналися про водні ресурси, а також про важливість та значення Міжнародного Дня води.

Тож бережімо воду, не забруднюймо, адже ми мусимо розуміти що наші нащадки будуть жити. Тим більше що природні зміни неминучі, і нам потрібно бути до цього готовими.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар